Birisi e-Devlet hesabına girmiş

marfix

Hectopat
Daha fazla  
Dun gece 3 de birisi hesabima giris yapmis. IP'si Turkiye/Istanbul. bu sahis benim T.C. No ile sifremi nereden bulabiliyor? Ayni sifreyi cok nadir yerlerde kullanirim. Hadi onu anladim, sifremi database leaklarindan buldu. Ulan benim T.C. No yu nereden aldınız? Onu da gectim, e-Devlet hesaba erisim yapilirken neden hop, dur bakalim, sen baska bir IP'den giriyorsun, once kendini bir dogrula demiyor Google'in yaptigi gibi? Bu adam simdi benim hesabima dun gece giris yapti. Herhangi bir sıkıntı olur mu?

1730802774926.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dun gece 3 de birisi hesabima giris yapmis. IP'si Turkiye/Istanbul. bu sahis benim T.C. No ile sifremi nereden bulabiliyor? Ayni sifreyi cok nadir yerlerde kullanirim. Hadi onu anladim, sifremi database leaklarindan buldu. Ulan benim T.C. No yu nereden aldınız? Onu da gectim, e-Devlet hesaba erisim yapilirken neden hop, dur bakalim, sen baska bir IP'den giriyorsun, once kendini bir dogrula demiyor Google'in yaptigi gibi? Bu adam simdi benim hesabima dun gece giris yapti. Herhangi bir sıkıntı olur mu?

Eki Görüntüle 2345045

İp'si ortada, o IP'i polise ver. Belki bir şey çıkar.

Eki Görüntüle 2345045
Giriş yapmamış. Giriş yapmaya çalışmış. Arkadaşın dediği gibi şikayette bulunabilirsiniz.

İlk önce e-devlet şifreni değiştir. Ardından e-devlet hesabına iki adımlı doğrulama(telefon doğrulaması) ekle.
Sonrasında Cimerden Adalet Bakanlığı'nı seçerek detaylı bir şikayet dilekçesi yaz. Savcılık resen soruşturma başlatacaktır.

İp adresini ipinfo.io adresinden sorgulayınca Turksat Uydu internet ip adresi olduğu gözüküyor. Turksat uydu interneti kullanan biri ya da o cihazı hackleyip kontrol eden biri e-devletinize giriş yapmaya çalışmış.

ipinfo.png

Edit: Belki de birisi sadece kendi e-devlet hesabına girmeye çalışırken sizinkine benzer olan T.C. numarasını yanlış yazdı ve yanlış yazdığı T.C. numarası da sizinkiydi.

Yine de şifreyi sıfırlayın.

Son düzenleme:
Giriş yapmamış. Giriş yapmaya çalışmış. Arkadaşın dediği gibi şikayette bulunabilirsiniz.

Hocam tam tersi. Bu mesaj giris yapinca geliyor. Bende kendi bilgisayarimdan giris yaptim ayni mail benim IP adresim yazar bir sekilde geldi. Yani bu sahis benim hesabima giris yapti. 2FA da aktif değildi. Banka hesaplarima falan girmemistir ins. Baktim bir anormal durum yoktu.

Şifrenizi sıfırlayın, ekstra güvenlik istiyorsanız 2FA açın. T.C. Kimlik numaranızı panellerden falan bulmuştur.

Yaptim hocam ama gece boyunca bu sahis benim hesabima giris yapmis zaten tedirgin oldum. Acaba ne yapti hesabimda.

İlk önce e-Devlet şifreni değiştir. Ardından e-Devlet hesabına iki adımlı doğrulama(telefon doğrulaması) ekle.
Sonrasında CİMER'den adalet bakanlığı'nı seçerek detaylı bir şikayet dilekçesi yaz. Savcılık resen soruşturma başlatacaktır.

IP adresini ipinfo. IO adresinden sorgulayınca Türksat uydu internet IP adresi olduğu gözüküyor. Türksat uydu interneti kullanan biri ya da o cihazı hackleyip kontrol eden biri e-devletinize giriş yapmaya çalışmış.

Eki Görüntüle 2344975

Edit: Belki de birisi sadece kendi e-Devlet hesabına girmeye çalışırken sizinkine benzer olan T.C. Numarasını yanlış yazdı ve yanlış yazdığı T.C. Numarası da sizinkiydi.

Yine de şifreyi sıfırlayın.

Hocam buyuk ihtimal giris yapti bile. Cunku ben giris yapinca da bu mail geliyor. Yanlış sifre yazdigi icin geldigini zannetmiyorum.

Hocam tam tersi. Bu mesaj giris yapinca geliyor. Bende kendi bilgisayarimdan giris yaptim ayni mail benim IP adresim yazar bir sekilde geldi. Yani bu sahis benim hesabima giris yapti. 2FA da aktif değildi. Banka hesaplarima falan girmemistir ins. Baktim bir anormal durum yoktu.

Yaptim hocam ama gece boyunca bu sahis benim hesabima giris yapmis zaten tedirgin oldum. Acaba ne yapti hesabimda.

Hocam buyuk ihtimal giris yapti bile. Cunku ben giris yapinca da bu mail geliyor. Yanlış sifre yazdigi icin geldigini zannetmiyorum.

Tecilli mi askerliğiniz? Tecilliyse falan yoklama başvurusu yapabilir. Onun haricinde çok da yapılabilecek bir şey yok.

Hayır. Bu mail "giriş yapmaya çalıştığı" zaman gönderilir, başarıyla giriş yaptığında değil.

Bana da geliyor bunlardan ara sıra.

Ayrıca herkesin T.C. verisi internette kol geziyor, rahatlıkla bulunabiliyor. T.C. kimlik numaranız aşırı gizli saklı değil. Şifrenizi de oradan bulmuşlardır. İlk defa o cihazdan veya IP adresinden de giriş yapılmaya çalışıldığı için e-Devlet size bildirim göndermiş.

Hayır. Bu mail "giriş yapmaya çalıştığı" zaman gönderilir, başarıyla giriş yaptığında değil.

Bana da geliyor bunlardan ara sıra.

Ayrıca herkesin T.C. Verisi internette kol geziyor, rahatlıkla bulunabiliyor. T.C. Kimlik numaranız aşırı gizli saklı değil. Şifrenizi de oradan bulmuşlardır. İlk defa o cihazdan veya IP adresinden de giriş yapılmaya çalışıldığı için e-Devlet size bildirim göndermiş.

Hocam yanlisiniz var dedigim gibi. Bu mesaj giris yapinca geliyor.
E-devletten giris gecmisine baktim basarili olarak gozukuyor.

1730812493467.jpeg

Giris yapmis yani.

Tecilli mi askerliğiniz? Tecilliyse falan yoklama başvurusu yapabilir. Onun haricinde çok da yapılabilecek bir şey yok.

Hocam bankalara bile giris yapilabiliyor. En cok ondan korkuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı