Birisi Spotify hesabıma girmiş

Daha fazla  
Şimdi, gerçekten ilginç bir olay. Ben ana üç şifre kullanırım her yer için ve Spotify hesabımın şifreleri bunlardan biri değildi, şifreyi ben bile hatırlamıyorum. Bu yüzden şifreyi başka bir sitede, başka bir yerde kullanma imkanım yok. Çok eski bir hesap ve Premium'u var, uzun süredir sorunsuzca kullanıyordum.

Bugün Spotify hesabımdan atıldığımı gördüm, Spotify şüpheli giriş tespit ettiği için şifreyi sıfırlamış. Şifreyi değiştirmeyi başardım ve girdim hesabıma tekrar fakat bir baktım, beğenilen şarkılar kısmına birçok yeni şarkı eklenmiş, sadece bu yapılmış gözlemleyebildiğim kadar. Listelerime dokunulmamış, yeni liste oluşturulmamış, sadece birden fazla şarkı beğenilmiş.

Merak ediyorum, bu hesabıma nasıl eriştiler? Spotify verileri mi sızdı yoksa başka bir şey mi oldu? Bilgisayarıma ya da telefonuma biri sızsaydı sadece Spotify hesabımı mı alırlardı? Ne düşünüyorsunuz?

Spotify hesabınızı bağladığınız başka bir uygulama veya site var mıdır?

Spotify hesabınızı bağladığınız başka bir uygulama veya site var mıdır?
Hayır, yok. Sadece düz bir şekilde kendi uygulaması üzerinden kullanıyordum bunca zamandır.

Spotify güvenliği hiç iyi değil kolayca erişilir. Muhtemelen premium hesapları çalıp kendi yararlarına toplu stream kasmak için kullanıyorlar.
Ben de öyle düşünüyorum çünkü mantıklı değil. Sadece belirli şarkılar beğenilmiş ve başka hiç bir şey yapılmamış. Şifreyi vs. değiştirdim, e postayı bile değiştirdim. Umarım tekrarlanmaz böyle bir şey, müzik önemli.

O zaman bundandır. Spotify ek bir güvenlik eklemeyi mümkün kılmıyor ne yazık ki o yüzden bunu yapmak çok kolay. Tekrarlanmaz diye düşünüyorum. Yapacaklarını yapmışlar zaten. Belli sanatçılar mı acaba?

Yani dediğim gibi, hayatımda duymadığım şarkı ve sanatçılardı. Hepsinin aylık dinleyicisi 3 bini geçmiyordu.

Duyulsun diye uğraşıyorlar. Bot olara kullanmışlar hesabı. Üzücü.
Üzücü gerçekten. Ben de baktım, iki faktörlü doğrulama varsa açayım vs. diye ama yok. Dediğiniz gibi hiç bir güvenlik önemli yok Spotify üzerinde ve böyle bir uygulama için çok amatörce, güven vermeyen bir durum bu.

Sadece artist hesaplarına 2FA var düz kullanıcı böyle mağdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…