Merhaba arkadaşlar. Bir tanıdığımın önerisiyle taşınabilir internet alabilmek için, ismi bende kalsın, bir yere başvurdum. Artık "internetçi" mi dersiniz, "telefoncu" mu dersiniz, "elektronikçi" mi dersiniz, size kalmış. Her neyse.
Modem, bildiğiniz Superbox modemi(B535-232). Modem için 1200₺, aktivasyon için ise 300₺ alıyolar başta ve modem sizin oluyor. Bu modem ikinci el tabii ki, sıfır modem isterseniz 2500₺ civarı bir fiyatı mevcut. İçine ise Vodafone hattı da takılabiliyormuş, Turkcell hattı da.
Vodafone için 300 GB >> 535₺
Turkcell için 250 GB >> 650₺, 500 GB >> 950₺
Yasal olup olmama konusunda şüphelerim var, fiyatları uygun çünkü ve başka paket seçenekleri de yok. Ek paket alma yok. Taahhüt yok.
Bu arkadaş, yeni abonelik başvurusunu yaptı ve e-Devlet üzerinden onay vermemi istedi. e-Devlet üzerinden e-kayıt onay menüsünden kontrol ettiğimde BirNet'i seçip onay verdim ve yoluma devam ettim.
Bu arkadaş bana, BirNet'in bayiisi olduklarını söyledi. İnternetten araştırdığımda dört yerde bayiisi olduğu bilgisine ulaştım ve sabit internet hizmeti veriyolardı. Taşınabilir internet hakkında bir şey yazmıyordu sitelerinde. İnternet sitesindeki çağrı merkezi numarasını aradığımda ise onların taşınabilir internet hakkında bilgisi olduklarını söyledi ve bizim bölgeye bakan başka bir arkadaşa yönlendirdi.
Konu uzun oldu, farkındayım ancak yanlış bir şeye düşüp düşmediğimden emin olmak istiyorum. Sizin fikriniz nedir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.