Bisiklet çalınması nasıl engellenir?

Hiimhere

Hectopat
İki kere bisikletim çalındı. İkincisini binanın ortak kullandığı sığınağın kapısını kırıp çaldılar. İlkinden tecrübeli olduğum için bari yeni aldığımı çalarken zorlansınlar diye tekerleği kadroya kilitliyordum. Şimdi yeni bir bisiklet almak istiyorum ama yine çalınacak korkusu beni engelliyor bu yüzden bisiklete GPS takmak bana mantıklı geldi. Böyle bir GPS nereden bulabilirim? Ayrıca bu hırsızlığı önlemenin farklı yolları var mı?

Apple AirTag kullanabilirsiniz.

İlla çalıyorlarsa koy bisikleti, yanına da kameralar yerleştir, gelsin alsınlar sonra polise git. GPS pahalı olur. Kısa menzilli sürersin ama gerisi için ki olaylar pahalı.

GPS olrak bir şey diyemem ama kamera olan yerlere bırakmak veya kilitlemek mantılı. iPhone kullanıyorsanız AirTag mantıklı olabilir.

Disk kilidi olarak bunu al: bu

GPS bisiklet tipi çok kolay sökülüyor sağlam bağlarsan çaldırmazsın.

Son düzenleme:
Hocam engelleyemezsin. Çalmaya niyetli adam gelir parça parça 2 dakikada söker götürür. Güvenilir bir sitede falan oturmuyorsanız eve almaktan başka çare yok açıkçası. Zaten artık tümden bisikleti çalmıyorlar parça parça söküp arabaya atıyorlar.

İlla çalıyorlarsa koy bisikleti, yanına da kameralar yerleştir, gelsin alsınlar sonra polise git. GPS pahalı olur. Kısa menzilli sürersin ama gerisi için ki olaylar pahalı.
E sonra Polis ne yapacak? Adami nerden bulacak? Bisiklet polislerin umrunda olur mu sence? Aynısı yaşandı, güzel hikaye.
Biraz alayci oldum kusura bakmada polis hicbisey yapmıyor böyle durumlarda malesef. Arkadaşımin bisikleti çalındı kamera kaydi da var, adamin yüzü gözü herşeyi görünüyor, bişey çıkmıyor yani. Hemde küçük sayilabilecek bir ilçede. Ablamin Lcwda çantası çalındı onda da bişey çıkmadı. Hatta bir ara markette çalıştım. Hırsızı polise verdik. Şikayetçi olmak zorundasın. Mahkeme ile uğraşmak zorundasin. Hırsızlığın zaten yatarı yok. Çaldirdigin malla kaliyorsun yani.
Kimse ilgilenmiyor böyle suçlarla. Polis çözüm değil yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…