Bisiklet diskinden sürtme sesi

HanNz

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Arka diskten ses geliyor. Yere düştü bisikletim ondan sonra bu sürtme sesi gelmeye başladı. Neden oldu bu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar merhaba. Arka diskten ses geliyor. Yere düştü bisikletim ondan sonra bu sürtme sesi gelmeye başladı. Neden oldu bu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Vidası ufak oynamıştır. Balata da diske sürtüyordur sorun olmaz kaliteli bir marka ise. Ben 2 kere disk kısmını vurdum üç kere de balata kısmını. Lastiği düzeltince bir sorun kalmadı.

Kanka fren kaliperlierini vidalarını azıcık gevşet tam çıkartma arka sonra kaliperlere dokunmadan arka freni sık sıkılı haldeyken vidaları eşit şekilde bir üst bir alt şeklinde sık sorun cozulur bu disk-fren ilişkisi için bir tarafı önce bir tarafı sonra sıkma eşit sık.

Sorunun çözülür.

Tekeri çıkartıp tekrar tekarsam düzelir mi?

Hayır daha kötü olur.

Tekeri çıkartıp tekrar tekarsam düzelir mi?

Çıkart tekrar tak yapmana gerek yok tekeri ufak sağ sol da yapman gerekiyor. Bisikleti selesi yere değecek şekilde ters çevir. Sonra ufak sağ sol yapıp lastiği yavaşça döndür. Ses çıkmıyorsa sıkıntı yok. Ses kesilen kadar sağ sol olarak ayarlayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı