Bisiklet Ekipman Önerisi

Merhaba, havalar ısınmaya başladı, öylece duran bisikletime ekipman almak istiyorum.

İstediğim ekipmanlar
  • Eldiven
  • Elcik
  • LED Işık
  • Stop lambası
  • Kask
  • Dijital kilometre
Bu ekipmanlarda aradığım özellikler:
  • Eldiven yazlık olmalı.
  • Elcik, yapışkan olmamalı, eldivensiz ve uzun kullanımda eli acıtmamalı.
  • Diğerleri kaliteli, sağlam olursa iyi olur.
Bisikletimin rengi turuncu. Modeli RCX227. Bunlara göre tavsiyelerinizi bekliyorum. Renk tercihim öncelikli olarak Siyah-turuncu.
@BilgisayarKurdu

Bütçe konusunu düşünmedim, ne çok fazla, ne de az. Ortanın biraz üstünde önerilerinizi bekliyorum.

Kask hariç çoğunu AliExpress'ten temin edebilirsin. Örneğin stop lambası aldım 2-2,5 dolar fakat burada 8 dolara satılıyor Knog'ı aratmıyor diyebilirim. Sadece ışık tutmuyor ön ışık gibi doğrudan duvara yansıtıyor çok güçlü bir ışığı var.
Stop lambası
Eldiven de Rockbros öneririm kışlık eldivenini aldım 5 derecede ellerim hafiften terlemeye başlıyor. Wind Proof diye aldım ve dediğini gerçekten yapıyor rüzgarı çok az hissediyorum. -3 derecenin üstündeki sıcaklıkta ellerim üşümüyor. Bu yüzden bu marka benim için iyi.
Eldiven
Bir eldiven için fiyatı çok yüksekse alternatif. Hoş burada böyle eldivenler 60 liradan başlıyor. :D
Bunun dışındaki ürünlerden tavsiye veremem çünkü rastgele olacaktır yani fikrim olmadan önereceğim. Elcik için eldivensiz acımasını istemiyorsan sünger alacaksın.

@apesh1t Etiketin bana gelmediği için çok geç fark ettim konuyu :) Yaz ayı içerisinde bulunduğumuz hafta kendini belli etmeye başladı. Bugün formamla üşümeden sürebildim.

Bütçeni bilmiyorum ancak eldiven olarak Giant Horizon öneririm, uzun parmak olması gözünü korkutmasın yaz aylarında sıcaklık yönünden bir dert çekmiyorsun. Ayrıca uzun parmak eldivenin karizması bir başka, açık renk kısa parmak eldivenlerden iğreniyorum :) Uzun parmağı bahar aylarında da giyersin unutma. Uzun parmağın koruması da tam oluyor, bunu da göz ardı etme.

Bütçeni aşarsa 2. el sayfalarda 35TL'ye kargo dahil satan bulursun mutlaka bu modeli :
Bisiklet-eldiveni-yeni-tam-parmak-eldiven-s&uuml.jpg

Elcikler konusunda bir fikrim yok, kendi sahip olduğum elcik de oldukça giriş seviyesi, değişmesi gerekiyor hatta. Bana da hatırlattığın iyi oldu :)

LED şerit tarzı bir aksesuar istiyorsan es geç derim. 1 adet far ve 1 adet stop lambası en temiz ve en karizmatik olanıdır. Stop lambası olarak kendi kullandıklarımdan örnek vermeye devam edecek olursak Meilan X6 kullanıyorum. Bir stop lambasından bekleyeceğin tüm özellikler var sayılır. Dahili bataryasını mini USB ile şarj edebiliyorsun, 8 küsür farklı modu var ve gerçekten kuvvetli yanıyor. Hareket algılayamadığında da otomatik sönüyor, tekrar çalışıyor gerektiğinde. Aşırı memnun kaldım ve inanılmaz zarif bir stop lambası. Gerçekten hasta oldum bu kadar net söylüyorum :)

Kask olarak kısa sayılmayacak bir süre Sedona MV-29 kullandım ben, fiyat olarak da nispeten uygun.
Yinede yeni çıkan modelleri biraz araştır, kask işi basit değil. Tasarıma da önem ver. Kırmızı - beyaz kask alma yani :D

Dijital KM saati olarak şuan benim elimde Sigma 1609 kablosuz var. Seni bilmem ancak benim kullanım amaçlarım oldukça amatör. Bisiklete zevk için binerim, sele boyum ile oldukça alçak.
Öyle aynakola sensör falan bağlamıyorum kadans değerleri için. Yalnızca kaç KM hızla gittiğimi görsem kafi. Bu yüzden kullanmayacağın özellikler için bisikletine fazladan bileşen ekleme, sade ve sağlam olsun. Bir çukurdan geçerken sağı solu oynamasın bisikletin. Önerim bu yönde olur.

Ben de profesyonel değilim. Yaz ayları sürmek çok hoşuma gidiyor :)

LED derken şerit olarak kastetmedim, far olarak. Tekerleklere LED şerit takanlardan değilim sanırım :) Onun dışında önerdiğiniz ürünleri inceleyeceğim, çok teşekkür ederim.

Kaskın linkini vermeyi unutmuşum galiba.
Moon Mv-88 Kask-kadro Koruyucu Hedi̇yeli̇-dağ Bi̇si̇klet/adana - n11.com
Bu kaskı kullanıyorum oldukça hafif ve rahat. Kask hakkında o kadar bilgim olmadığı için kullandığım ve beğendiğim ürünü önermek istedim. Ön ışık için tavsiyem ya şarjlı al ya da AA pil ile çalışanı al. Şarj edilebilir AA pil ile kullanabilirsin. Bende 1000 Çin lümenli 3 dolarlık ışık var ve 2700 mil amperlik VARTA pil ile kullanıyorum. 2 saatlik gece sürüşünde rahat yeterli geliyor. Ön ışığın tek sıkıntısı sarsıntılarda ışık modunu değiştirmesi. O sarsıntıda sanırım enerji akımında kesiklik oluyor. :D
Eldivensiz sürüş için sünger elcik alman iyi olacaktır bunların alyanlısı var kolayca tak çıkart yapmanı sağlar.
Sünger Elci̇k Si̇yah / Kirmizi Alyan Sikmali 5017 - n11.com

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı