Merhabalar,
2 aydır bisiklet sürüyorum. Daha yeni yeni alışmaya başladım. Daha çok ara sokaklarda trafiğe alışmaya çalışıyorum ancak şimdiden bile bisikletlilerin hiç sallanmadığını anladım. Özellikle dolmuşçular ve taksiciler hiç mi hiç sallamıyor. Kenardan gitsem bile korna çalıyorlar. Halbuki bom boş yok. 2 şeritli olmasına rağmen boş olsa bile çalıyorlar. Ne biçim küfredesim geliyor.
Her neyse. İleride bunlardan biri yüzünden veya kendi hatamla kaza yapıp da beynimin dağılmasını istemiyorum. Başta kask olmak üzere ekipman tavsiyesinde bulunur musunuz? Bütçem malesef kısıtlı biraz, ilk başta kaskı almayı düşünüyorum çünkü öğrenciyim. Şu anda 100 liram var ancak biriktirip güzel bir şey almak istiyorum. Sadece kask için 50-150 tl arasında bütçe ayırabilirim. Tam ekipmanı toplamadan da uzun yola filan çıkmayı istemiyorum. @BilgisayarKurdu Hocam bir el atın işe. Bu arada tehlikeli işlerden kesinlikle uzak dururum not olarak yazayım. Şimdiden teşekkürler.
Kask olarak benim de kullandığım Sedona MV29 almanı önerebilirim, görüntüsü de hoş oluyor rüzgarlık ile birlikte.
Bunun dışında gidona birer far lazım, ben UltraFire T6 LED kullanıyorum. 6000mah bataryam var ve şarj edilebilir, bittikçe dolduruyorsun. 50TL gibi bir fiyata rahatlıkla bulabilirsin şarj kiti ile birlikte. Far gerçekten ciddi oranda fark edilirlik sağlıyor.
Ayrıca birinin sana korna çalıyor olması kötü algılanması gereken bir durum değildir.
Yol kenarında bulunan müşterilere de çalarlar korna, ayrıca seni uyarma amacıyla da korna çalabilirler.
Ben hiç sorun yaşamıyorum genelde, sorun olduğunda da sorunun babası oluyor tabi
İnsanlar genelde trafik hızını aksattığın için korna çalarlar, ben öyle bir şey yapmıyorum.
Yumurta kasklara yönelmen ve ikinci olarak dizlik alman yeterli. Bunların dışındakiler aşırıya kaçar. Dizlik için uygun fiyatlı tekmeliği olan dizliklerede yönelebilirsin.