Bisiklet lambası başka pille çalışmıyor

İmamic

Hectopat
Yer
düzce
Merhaba, geçenlerde 3 adet bisiklet lambası satın almıştım, ve ışıkları sönünce pillerin değiştirmek istedim, lambaları satın aldığımda içlerinden 2 adet "handa" marka pil çıkmıştı. Neyse ben 2 adet Duracell pil aldım ve lambadan handa marka pilleri çıkartıp taktım fakat çalışmadı. Sonrasında bir tarafına handa bir tarafına Duracell pil takdım çalıştı. Fakat handa marka pilin gücü az olduğu için az yanıyordu. Ürünün 2 adet Duracell pili kabul etme esinin sebebi nedir? Pil yatağı mı bozuk?

IMG20240713204604.jpg

2 adet handa pil: Çalıştı.

IMG20240713204631.jpg

2 adet farklı marka pil: Çalışmadı.

IMG20240713204700.jpg

Sol tarafda Duracell, sağ tarafda handa pil: Çalıştı.

IMG20240713204723.jpg

Sol tarafda handa, sağ tarafda Duracell pil: Çalışmadı.
Takılan pillerin hepsi dolu.

Not: 3 lambanın üçü de böyle, alan diğer kullanıcılar da aynı sorun olduğunu söylediler.

Merhaba, geçenlerde 3 adet bisiklet lambası satın almıştım, ve ışıkları sönünce pillerin değiştirmek istedim, lambaları satın aldığımda içlerinden 2 adet "handa" marka pil çıkmıştı. Neyse ben 2 adet Duracell pil aldım ve lambadan handa marka pilleri çıkartıp taktım fakat çalışmadı. Sonrasında bir tarafına handa bir tarafına Duracell pil takdım çalıştı. Fakat handa marka pilin gücü az olduğu için az yanıyordu. Ürünün 2 adet Duracell pili kabul etme esinin sebebi nedir? Pil yatağı mı bozuk?

Eki Görüntüle 2251710

Eki Görüntüle 2251711

Eki Görüntüle 2251713

Eki Görüntüle 2251714

Not: 3 lambanın üçü de böyle, alan diğer kullanıcılar da aynı sorun olduğunu söylediler.
Büyük ihtimalle pil yatağı

Merhbalar ilk önce durecel ve handa marka hariç başka 2 pili takıp dener misiniz onun dışında handa marka pilin yönlerine bakarmıusıns duracelel yanımı yani artı artı eksi eksi aynımı hala yanmıyorsa yazarmısız.(handa marka pilin voltajı nedir)

Eki Görüntüle 2251710

Eki Görüntüle 2251711

Eki Görüntüle 2251713

Eki Görüntüle 2251714

Bana saçma ama alkalin pil desteklemiyor gibi geldi. Çinko karbon denen ucuz hafif pillerden denemeniz mümkün mü? Kendi pilinin de onlardan olduğunu düşünüyorum da.

Bana saçma ama alkalin pil desteklemiyor gibi geldi. Çinko karbon denen ucuz hafif pillerden denemeniz mümkün mü? Kendi pilinin de onlardan olduğunu düşünüyorum da.

Hocam zaten ürün Çin malı, içindeki pilde Çin malı araştırdım Temu, AliExpress gibi yerlerde satılıyor sadece. O dediğiniz pilleri nasıl ayırt edebilirim tahtakaleye falan gitsem rahat bulur muyum?

Birde pilin düz tarafı erimiş gibi bir şey olmuş, pil yatağında yayı falan çürütmüştü.

Hocam zaten ürün Çin malı, içindeki pilde Çin malı araştırdım Temu, AliExpress gibi yerlerde satılıyor sadece. O dediğiniz pilleri nasıl ayırt edebilirim tahtakaleye falan gitsem rahat bulur muyum?

Birde pilin düz tarafı erimiş gibi bir şey olmuş, pil yatağında yayı falan çürütmüştü.
Alkaline yazmayan her hafif pil muhtemelen çinko karbon pildir ve daha ucuzdur. Tahtakaleyi bilmiyorum ama bakkallar japon pazarları bu adi pillerden satar diye biliyorum :). Ama hala emin değilim, sonra pile boşuna para verdim demeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı