Bisiklet ruble seçimi

DenizG101

Hectopat
Yeni bir ruble alacağım fakat bu işten anlamadığım için hangisini seçmem gerek bilmiyorum. Elimde 26" arka jant var ve buna yeni bir ruble alacağım fakat anlamadığım için hangisini seçmem gerek bilmiyorum. Birçok değişik ruble var ve bunların yanında 11-32t, 11-28t şeklinde dişli oranları var ben hız yapma odaklı bir ruble istiyorum dişli oranlarından hangisini seçmeliyim?

@BilgisayarKurdu

Şuan kullandığın rublenin son dişlisi 11T ise maksimum hızda hiçbir değişiklik yaşamazsın, sağlıklı bir rublenin son dişlisi 11T'den aşağı olmuyor çoğu zaman.
Maksimum hızı artırmak istiyorsan aynakol dişlilerine el atman gerekir, asıl o zaman fark yaratır.

11-25 ruble önersem de maxsimum hızında değişme olmaz anlayacağın o ki. Yalnızca hızlıyken vites geçişleri yakın olacağı için daha rahat çekiş sağlarsın. Vites aralıkları yakın olacağı için hızlıyken - hızlanmakta zorluk çekmezsin, böyle bir artısı olur. Yavaşken hızlanmakta, dururken kalkışda daha çok zorlanırsın yinede, bir yerden kazanç sağlarken öbür taraftan bir kayıp mutlaka olacaktır.

Dağ bisikletin varsa yol rublesi falan düşünme bu yüzden, bisikletin kendisine aykırı olur zaten, bir faydasını göremezsin dağ bisikletinde, kendini yorman gerekir yüksek hızlarda. Bilmiyorum dağ bisikleti mi kullanıyorsun?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı