Bisiklet Turları

Bulut Uzer

Kilopat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Meslek
Senior Full Stack Developer
Merhaba arkadaşlar. Bisiklet kullanmayı seven biri olarak forum içi kendi aramızda ayarlayabilirsek İstanbul içi arazi turlarına çıkabiliriz.Bisikletimizi ve ekipmanımızı alarak böyle bir tur düzenlenilebilir. İstanbulun içi çevre köyler mevcut. Ve gerçekten de iniş için çok iyi araziler var. Sadece keşfedilmeyi ve bizim oraya gidip kullanmamızı bekliyorlar. :) Benim şuana kadar gidip gördüğüm ve turladığım Çatalcaya bağlı Çilingöz adlı bir köy mevcut. Araba ile 1:30 saatte Çatalca köyüne vardığımız oldu ama araba dışı otobüs ile köyün girişine yakın yerde inerek ısınmak için biraz pedalde çevirebiliriz. Burada bir çok alan mevcut ama iniş için benim şuan bulabildiğim en uygun yol Çilingöz adlı mükemmel arazisi ve köyün sonunda tertemiz bir denize sahip olan bir köy. Sadece iniş için gerçekleştirilebilecek ayrı bir arazi yolu, sadece hem iniş hem de çıkış gerçekleştirebileceğimiz ikinci bir ormanlık arazi yoluna sahip.Belli başlı hafta sonlarını geçirebileceğimiz ve günün sonunda gidip sakin, temiz ve gerçektende İstanbul içinde çok fazla göremeyeceğimiz güzel manzaları bir denize sahip. 6 TL ücreti saymassak. O kadar da olsun diyorum. :D Konu içerisinde turladığım iniş için gayet uygun bir alanın fotoğraflarını paylaşmak isterim. Eğer böyle bir etkinliği düzenleyebilirsek bu İstanbul dışı arkadaşlar içinde geçerli çok güzel olur. Ayrıca farklı köylerede yolculuk yaparak en azından başka yerleride bulmuş oluruz.

RZH7P5D.jpg
vKEgOlA.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi adalara gideceksin arkadaşlarınla ve bisiklet kiralayacaksın, kıyı boyunca çok süper yollar var bisiklet sürmek için.

Amaç yarışmak ise ince bisiklete gerek kalmaz çünkü bu tür yollar zaten sürekli asfalt değil, dağ bisikletleri daha çok iş görür böyle yollarda.
Antrenmanlı olmak gerek, yoksa ilk 200 metre 1. olarak giderken bir bakmışsınız nefes alamıyorsunuz ve rakipleriniz sizi tek tek geçiyor :D
Ciddi çaba gerektiren bir spor. Pedalı çevirmek çok zorluyor insanı.

Bir zamanlar ben de heveslenmiştim ancak kasaptan satın alınma 150 liralık bir bisikletim olduğunu sonradan hatırladım :D

Bende salcano var ama çok ağır. Bu tür turlara katılabilmek için sanırım daha hafif bir bisiklet lazım.

Tur için bisikletin hafifliği aynen çok önemli oluyor abi ama eski bisikletim mtb bir bisikletti ve 20-25 kg ağırlındaydı.Ama turlarda vitesli olduğu için hiç sıkıntı çıkmıyordu.Bir de geçenlerde gördüm.Mtb ile günde 250 km yapan bir çiftin blog yazısını okudum.Blog adresi.

Abi adalara gideceksin arkadaşlarınla ve bisiklet kiralayacaksın, kıyı boyunca çok süper yollar var bisiklet sürmek için.Amaç yarışmak ise ince bisiklete gerek kalmaz çünkü bu tür yollar zaten sürekli asfalt değil, dağ bisikletleri daha çok iş görür böyle yollarda.
Antrenmanlı olmak gerek, yoksa ilk 200 metre 1. olarak giderken bir bakmışsınız nefes alamıyorsunuz ve rakipleriniz sizi tek tek geçiyor :D
Ciddi çaba gerektiren bir spor. Pedalı çevirmek çok zorluyor insanı.

Bir zamanlar ben de heveslenmiştim ancak kasaptan satın alınma 150 liralık bir bisikletim olduğunu sonradan hatırladım :D

Arazide lastik ve jantlar iyi olması yine yeterli olacağını düşünüyorum ben.Kadro ve diğer parçalarda önemli ama zaten önemli olan sürüş anında kendini rahat ve sağlamda hissetmek.Şuanki bisikletim sabit ve tek dişli mevcut.Ve şu bir gerçek sabit dişli olmasına rağmen tıkanma başlarda olabiliyor.Ama ısındıktan sonra kim tutar seni. :D Birde amaç yarış felan değil bisiklet sporunu ve dallarını yayabilmek.İnsan farklı alanlarda kendini bulabiliyor çünkü.

Son olarak adalar çok klasikleşti ya. :D Konuda farklı yerler keşfetmekten bahsettim.Bu daha iyi oluyor şahsen.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı