Bisiklet ve motorda dengede nasıl durulur?

bumberman

Centipat
Daha fazla  
merhaba arkadaşlar,

Ben daha önce bisiklet ve motosiklet sürmedim. Ancak kötü bir dönemden geçtiğim için motosiklet ehliyeti almak istedim. Fakat dengede duramıyorum. Panik bozukluğum var ve daha önce bisiklete binmediğim için hocam, "duramıyorsun çünkü bisiklet geçmişin yok," dedi. Kurs ortamında da bunu öğretemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine özel ders aldım. Sabah 9'dan öğlen 1'e kadar çalıştık ama motorda yine dengede duramadım. Hoca da bu sefer, "bisikletle başlaman lazım," dedi. Bunun üzerine elektrikli bisiklet aldım, vb2 model olanlardan.

Sizce öğrenmek ne kadar sürer? 25 yaşındayım ve bisikletle debelenmek bana biraz utanç verici geliyor.

Ehliyet kursumu, denge sorununu çözene kadar dondurdum. Yazılı sınavdan geçtim ama denge problemi hâlâ devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam belki genetik bir şeydir. Doktora gitmeyi de denediniz mi? Bence düşmekten korkuyorsunuz, bir kere bisiklete binin sabit olduğunuz yerde düşün mümkünse asfalt olsun, 1-2 kere düştükten sonra o kadar umursamazsınız. Mesela ben de paten ve buz pateninde dengede kalamıyordum, düşmekten çok korkuyordum 1-2 kere düştükten sonra umursamayınca, kafada bitirince olayı o zaman dengede kalmayı çözdüm.

Öncelikle durumunda utanılacak bir şey yok. Herkes bisiklet sürmeyi bilerek çıkmaz annesinin karnından. 1 ay içinde öğrenirsin diye düşünüyorum. Refleks olarak alıştırman lazım kendini.

Yanına 2 kişi al bisiklet sürerken yanında dursunlar hafif hafif sürmeye başla onlarda yanından koşsun “düşersem zaten tutarlar” psikolojisiyle alışırsın.

Giderek durucaksınız dengede pedal atınca gelecek.

Bin, pedala yüklen, ilerlemeye çalış. Herhangi bir özel yontemi yok bunun. Düşe kalka öğrenilen bir şey bisiklet. Zamanla beyin dengede durmaya alışıyor ve düşünmeden direkt kullanabiliyorsun.

Arkadaşlar, bugün sürmeye çalıştım. 1.5 saat boyunca yokuş aşağıda dengede durmayı az çok yapabiliyorum sanırım. Ama bir de kafa üstü fena kapaklandım.

Güncelleme: Arkadaşlar, artık tek başıma düz yolda gidebiliyorum. Sadece U dönüşü yaparken sıkıntı yaşıyorum. Sokakta yapmaya çalıştım ama normal dönüş hiç denemedim. Bugün ikinci sürmeye öğrenme günüm.

Diyeceğim o ki, umudunuzu kırmayın. Beni sürücü kursu grubundan bile çıkardılar; çok fazla umudum kırılmıştı. Ama inat edin, başarmaya çalışın.

Bu arada, burada destek veren bütün arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

G
Güncelleme:
Arkadaşlar, uzun süren sokakta dönüp durmaların ardından bugün nihayet trafiğe çıktım. Toplamda 20 km yol yaptım; biri 10 km, diğeri de 10 km olmak üzere iki ayrı sürüş gerçekleştirdim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…