Bisiklet zincirini takmak için aparat şart mı?

A1peren

Megapat
Yer
İzmir
Merhaba. 4 yıldır bodrumda yatan bisikletimi baştan aşağı yeniliyorum. Gereken çoğu parçayı sepete ekledim ama zincir sökme aparatı şart mı merak ediyorum. Bisikletteki zinciri demir makası ile kesebilirim zaten işime yaramayacak. Yeni aldığım zinciri takarken aparat lazım olacak mı? Zincirin yorumlarına baktığımda kutusunda "no tool required" yazıyor.

1728054109151.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
no tool dediği benim bildiğim bu tür zincir olması lazım videoya bakıp deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
no tool dediği benim bildiğim bu tür zincir olması lazım videoya bakıp deneyin.

Bunda da aparat kullanılmış hocam.

Bunda da aparat kullanılmış hocam.
Pardon videonun tamamını izlememişim. Bir bakayım şu zincire.

1728055243993.png

Bu öyle değil sanırım aparat şart gibi bunda. Videodaki gibi bir zincir bulabilirseniz atar mısınız?

Son düzenleme:
Sizin zincirinizde öyle gördüğüm kadarıyla önce bir bakın. Çizdiğim iki zincirde böyle önünde veya arkasında bir mekanizma var mı?

1728055585787.png

Varsa çizdiğim yerleri birleştireceksiniz sağdakinde dişi uç var. Onu soldaki çizdiğimin içine geçirin.

Adsız.png

Sizin zincirinizde öyle gördüğüm kadarıyla önce bir bakın. Çizdiğim iki zincirde böyle önünde veya arkasında bir mekanizma var mı?

Eki Görüntüle 2322533

Varsa çizdiğim yerleri birleştireceksiniz sağdakinde dişi uç var. Onu soldaki çizdiğimin içine geçirin.

Eki Görüntüle 2322530
Üstteki fotoğrafta sağa sola hareket ettirmek için kısım var ama benim baktığım üründe yok. Aparat lazım o ucu geçirmek için. Yanlış bilmiyorsam kolay giren bir şey de değil zaten.

Ben şimdi baktımda evet o zincirden değilmiş şöyle bir video buldum 1dakikalık komple izleyin baş kısmı sökme ile ilgili. Videoda eliyle takabiliyor zinciri.

Ben şimdi baktımda evet o zincirden değilmiş şöyle bir video buldum 1dakikalık komple izleyin baş kısmı sökme ile ilgili. Videoda eliyle takabiliyor zinciri.

Bu kadar kolaysa güzel ya. 300TL daha az masraf demek. Bir arkadaşa sormuştum bana aparat şart demişti ama iyi ki konu açmışım.

Bu kadar kolaysa güzel ya. 300TL daha az masraf demek. Bir arkadaşa sormuştum bana aparat şart demişti ama iyi ki konu açmışım.

Aslında aparat olursa daha temiz ve kolay söküp takılabilir. Ama sürekli de zincir söküp takılmıyor. Eğer takamazsanız bir tane bisikletçiye uğrayın o takar iyi esnafsa para da almayabilir.

Aslında aparat olursa daha temiz ve kolay söküp takılabilir. Ama sürekli de zincir söküp takılmıyor. Eğer takamazsanız bir tane bisikletçiye uğrayın o takar iyi esnafsa para da almayabilir.

Vallahi mahalledeki bisikletçi nereden para koparsam diye bakıyor. Bisiklette bir sorun çıktığında gidiyordum ancak çok para alıyordu. En son gittiğimde iki lastiğe hava basmaya 40 lira istemişti. Bende gittim Opet'de bastım. Aparat olmadan da takılıyorsa hiç fazla masrafa gerek yok diğer ürünler sadece 4000 lira tutuyor zaten.

Vallahi mahalledeki bisikletçi nereden para koparsam diye bakıyor. Bisiklette bir sorun çıktığında gidiyordum ancak çok para alıyordu. En son gittiğimde iki lastiğe hava basmaya 40 lira istemişti. Bende gittim Opet'de bastım. Aparat olmadan da takılıyorsa hiç fazla masrafa gerek yok diğer ürünler sadece 4000 lira tutuyor zaten.

böyle bir video daha buldum bir kardeşimiz böyle takmış işe yarabilir. Bu arada zincirin de yağlı olması gerekir. O konu hakkında pek fikrim yok. Daha önce kendim yağlamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı