Bisikletin diskinden ses çıkıyor

sivaskarteli58

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm. Ben bisikletimi yaklaşık 2 gün önce aldım ikinci el aldığım kişi bisikleti sadece 2 - 3 kez kullandığını söyledi (evet öyle duruyor) daha sonra diskte bir sürtme sesi çıktığını fark ettim. 3 bisikletçiye götürdüm biri disk yamuk dedi. Diğeri disk balatalara sürtüyor, balataların değişmesi lazım bitmeye çok yakın balatalar sürttüğü için böyle ses çıkıyor dedi (frenlerken hiçbir sorun yaşamıyorum) diğeri ise disk yamuk olduğu için balataları değiyor o yüzden (bu da balataları bitirir dedi) dedi, ne yapmam lazım balataları mı değiştirmeliyim diski mi? (Bu arada pedal üstündeyken hiçbir ses yok sadece boşta çevirirken ses var, şimdiden çok sağ olun)

Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm. Ben bisikletimi yaklaşık 2 gün önce aldım ikinci el aldığım kişi bisikleti sadece 2 - 3 kez kullandığını söyledi (evet öyle duruyor) daha sonra diskte bir sürtme sesi çıktığını fark ettim. 3 bisikletçiye götürdüm biri disk yamuk dedi. Diğeri disk balatalara sürtüyor, balataların değişmesi lazım bitmeye çok yakın balatalar sürttüğü için böyle ses çıkıyor dedi (frenlerken hiçbir sorun yaşamıyorum) diğeri ise disk yamuk olduğu için balataları değiyor o yüzden (bu da balataları bitirir dedi) dedi, ne yapmam lazım balataları mı değiştirmeliyim diski mi? (bu arada pedal üstündeyken hiçbir ses yok sadece boşta çevirirken ses var, şimdiden çok sağ olun)

Tavsiyem disk değiştirin ama ondan önce diskler yağlı mı onu kontrol edin disklet yağlıysa temizleyin belki ses bir nebze de olsa gider 🫡

Diskin direk yüzeyinimi temizleyeceğim yoksa bağlandığı yeri falan mı?

Aslında diskin yüzeyi ancak balatalarda yağ varsa yine yağlanıcaktır en iyisi hem balata hem de disk alın kafanız rahat olsun disklerede sakın WD40 gibi şeyler sıkmayın aklınızda bulunsun👍🏻

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı