Bisikletle merdivenden atlamak/inmek zararlı mı?

Vites sistemini de etkileyebilir.

Bunun için gergi sistemler var ve bunun için özel kilit sistemler var örneğin Shimano deore XT M8000 kendimde kullandığım kilitli aktarıcı 10 metreden atlasam zincirin oynamasına izin vermez.

Ek olarak iç lastiğe baskı uygular balon yapar. Dış kısmının iç kenarlarını yırmaya başlar.

Bu lastik kalitesine göre değişir bunun için tubeless dediğimiz sistemler var.

Downhill bisikletleri var. Canyon marka vs onlardan alırsan bisiklete bir şey olmaz ama sana garanti veremem. Yapacaksan bile uygun ekipmanları alıp uygun yerlerde yapmalısın.

Bende kaliteli sayılabilecek bir bisiklet vardı. Geçtiğimiz senelerde sürekli akrobasi hareketler yaparak kullanıyordum. Kasislerden uçmak, merdivenlerden inmek, kaldırıma zıplayıp kaldırımdan inmek ve daha nicesi. Kaygan zeminde ortalama 45 km/sa hızla virajı alamayıp direğe çarptım. Ben atlamıştım yere. Bisiklet ortadan ikiye yamuldu. Sonuç olarak bu tarz şeyler elbette zararlı ancak diğer türlü pek keyif alacağını sanmıyorum.

Sonuç olarak bisikletler merdivende şov yapmak ya da tek teker atmak için tasarlanmadı. Onlar sakin, şirin ve düz yolda kullanılmak üzere tasarlanmış faydalı aletler. Dağ-Trekking doğa içerisinde de dağ bisikletleri var. İlla artistik hareketler ile uğraşılacaksa BMX alınsın, basit kadro yapısı ziyadesi ile esneklik ve sağlamlık katacaktır bisiklete. Kompleks yapılı bisikletlerle bu işe girişmenin manası yok.

Hocam Mosso wildfire ile merdivenden inmeye kalkmıştım vites sistemi yaratanına kavuşmuştu.

Bisan mts 4600 27.5 jant v-fren

Çok sağlam bir bisiklet değil arada sırada 5-10 merdiven taraman sıkıntı yaratmaz ama sürekli olarak yaparsan maşa keçesini patlatırsın, aktarıcını katlarsın, Zincir kadroya zarar verir, aynakol yamulabilir, eğer kilolu bir insan isen kadron çatlayabilir. Ancak yüksek kaldırımlardan inmediğin sürece veya bunny hop çekip kendini havalandırmadığın sürece mahellede olan kaldırımlardan inmen sorun yaratmaz.

60 kiloyum

Direkt maşayı çatlatır. Çok değil hiç sağlam bir bisiklet değil o. Eski Bianchi çelik kadrolar bile belli bir noktadan sonra ortadan ikiye ayrılıyorlardı o kadar sağlam ve kaliteli üretilmiş olmalarına rağmen.

Kadronun 2 merdiven inmeden dolayı çatlayacağını düşünmüyorum ancak dediğim diğer sorunar muhtemeeln yaşanır.

Hocam isterse titanyumdan yapılşsın kaynak sağlam olmadıktan sonra bisiklet tank çeliğinden yapılsa bile fark etmez ayrıca bisikletin açıları da önemli. Maşa çatlaması 2 merdiven tarayarak zor özellikle 60kg birisi için ancak muhtemelen keçeyi patlatır.

Bisikletin erken yıpranır normal gezmek için aldıysan tavsiye etmem ama bu tarz hareketleri seviyorsan ona göre bisiklet almalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…