Bisikletli kuryelik yapmak mantıklı mıdır?

Travis_Bickle

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Radeon XFX RX6400 4gb GPU, AMD Ryzen 5 4500 CPU, 8+8 3000'lik DDR4 Ram, 650w 80+ PSU, Rampage Membran Klavye, AOC GM500 Mouse, AOC 24G2SP Monitör, Samsung SyncMaster 932NWE Plus 8000:1 5 ms İkinci Monitör, Rampage Kulaklık
Meslek
Öğrenci
Yemeksepeti gibi bir yerde yapmak istemiyorum. Dukkan kuryeligi yapmak istiyorum. Elektirkli var bende. Gecen bir çocuk gordum en fazla 2 bin liralık bir bisikletle yapiyordu. Gunde 750 lira dedi. Ben de yapmak istiyorum. Mantikli mi? Nereden is bulabilirim?

2021'in sonlarında 2 hafta yaptım. Neden 2 hafta diyorum? Çünkü çok zor. Yollar bir bisiklet için ASLA uygun değil. Zaten bir keresinde araba çarpacaktı, son anda yırttım. Motor güvensiz diyoruz ya, bisiklet motordan da güvensiz. Ama bu bizim ülke için geçerli. Almanya'dayken hiç motorlu kurye görmedim, tüm kuryeler bisikletliydi. Çünkü yollar kaymak gibi. Caddeler ve kaldırımlar geniş, bisiklet yolları mis gibi.

Pardon, bizde zaten karşılaştıracak bisiklet yolu YOK.

Kısacası paraya AŞIRI ihtiyacın yoksa bence yapma. Garsonluk vb. daha mantıklı. Bisiklet kuryeliği çok büyük kumar.

Bir de beni çalıştıran adam çok kötüydü. Bir keresinde yağmurda gitmek zorunda kaldım, iç çamaşırlarıma kadar her yerim ıslandı. Adam bana ne yağmurluk verdi ne başka bir şey.

Uzun vadede mantıksız fakat kısa süreli iyi para kazandıran iş istiyorsan deneyebilirsin hocam.

Yollar bir bisiklet için ASLA uygun değil. Zaten bir keresinde araba çarpacaktı, son anda yırttım. Motor güvensiz diyoruz ya, bisiklet motordan da güvensiz.

Bunlarin farkindayim hocam. Yillardir bisiklet suruyorum. Mevcut elektiriklibisikletim ise 3000km oldu.

Uzun vadede mantıksız fakat kısa süreli iyi para kazandıran iş istiyorsan deneyebilirsin hocam.

2 3 aylik sadece.

2021'in sonlarında 2 hafta yaptım.

Nereden buldunuz isi?

Bunlarin farkindayim hocam. Yillardir bisiklet suruyorum. Mevcut elektiriklibisikletim ise 3000km oldu.

2 3 aylik sadece.

Nereden buldunuz isi?
Bizim burada yerel bir dönercide. Şu anda elektrikli bisikletle dağıtım yapıyorlar. Benim zamanımda normal bisikletle yaptım ben 2 hafta.

Oradan dürüm alacaktım, aldım. Adam, kuryelik yapacak biri lazım, olur musun dedi. Ben de tamam dedim ama normal bisikletle yapılacak iş değil. Yollar müsait olsa normal bisikletle de yapılır da, neyse.

Bu arada, ben oraya "sadece" kurye amaçlı girdim. Yani tek işim, paket götürüp gelmek olacaktı. Ama daha sonrasında o adam beni garson da yaptı, malzeme almaya da gönderdi, muhasebeciye gönderdi. Hatta bir keresinde köfte yoğurttu. 2 hafta dayanabildim.

Bisikletli kuryecilik aslında zor ama bana göre maceracıda olabiliyor. Mantıklımı dersen kendine kaldı. Ama mesleğe girdiğin an tehlikeli meslek olarak nitelendiriliyorsun. (Yani örnek veriyorum kaza yapma tehlikesi olabilir diye 1. Derece tehlikeli durumunda bu yüzden)

Zaten kuryelik yapsam da yapmasam da cok bisiklet suruyorum.

@Vayne Mechanics hocam elektirikli var bende. Gunde kac km yapiyordunuz tahmini? Benim menzil 30 km falan da. Yeterli olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…