Bisiklette iki farklı ölçüde dış lastik kullanmak sorun yaratır mı?

UTKUSALONUR

Hectopat
Yer
Mykale Eteklerinde

Merhaba arkadaşlar, Carraro sportive 225 model bisiklet kullanıyorum 4 yıldır. Dış lastikleri değiştirmenin zamanı geldi hatta geçiyor. Şu an bisiklette takılı olan lastikler 700x38 ölçülerinde. Yeni alacağım dış lastikler schwalbe marathon serisinden olacak.

Bisikletimin 700x35, 700x38 ve 700x40 ölçülerini desteklediğini öğrendim. Yaşadığım yerde yollar bozuk olduğundan 700x38 dış lastiklerle sarsıntılardan çokça etkileniyorum. Bundan dolayı 700x40 ölçü lastik almayı düşünüyorum. Yaşadığım yerde aklınıza gelebilecek her türlü cinsten yol var. (oldukça uzun bir bisiklet yoluna da sahibiz, orada gayet iyi gidiyor.)

Bundan dolayı arka tekerleği daha kalın ve yol tutuşu sağlam olsun diye 700x40 ölçekte alıp ön tekerleği ise bisiklete daha rahat yön verebilmek için 700x35 ölçekte bir dış lastik mi alsam? Mantıklı olur mu sizce veya bunu ya da bu tarz bir şeyi deneyen oldu mu aramızda? Olduysa eğer bu şekil bir kullanımın avantajlarını ve dezavantajlarını yazabilirseniz sevinirim.

Dezavantajı, farklı ebatlarda olduğu için seni yoracaktır kullanırken. Bende Salcano NG 750 HD 29" var. Aşırı yoruyor lastik ebatları aynı olsa bile... Ondan geçtim arabalardaki mantık bisiklet için de geçerli. Rahatsız eder...

700 ebatlarındaki ölçülerde elbette incelik daha akıcılık sağlar ama bahsettiğin bozuk yollarda özellikle ön lastiğin 40 ebatında olması avantaj sağlayacaktır. Yoldaki ilk bozukluğu veya engeli absorbe eden kısım ön taraftır, bundan dolayı bir nebze kalın olması daha yararlı olacaktır. Her iki tarafı da 700x40 yaparsan bozuk yollarda eskiye nazaran daha iyi sürüş deneyimi elde edebilirsin.

Son düzenleme:
@kamcisizsopa & @Berrkay , Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Söylediklerinizden sonra aklımdaki en büyük soru işaretini ortadan kaldırmış oldum. Sonuç olarak 700x40 ölçülerinde iki tane dış lastik alacağım.

Dosya Ekleri

• IMG_2960~photo.JPG
    180,7 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleme:
2014'te almıştım ben de Carraro 225 sportive 1200 TL'ye hala kullanıyorum. İlk aldığımda üzerinde Michelin 700x35 Protek gelmişti. Şimdi baktım da 500 lira olmuş 2 lastik 1000 lira ekonomi gerçekten bitmiş. Geçen sene de mitas almıştım 5 yada 3mm zırhlı olanından. Ondan alabilirsin.

Şu an bisikletin üzerinde bu var baya memnunum. Mitas Rubena/ Flash Zırhlı Dış Lastik 700x35c

Son düzenleme:
Mitaslar çok iyi sayılmaz hocam tavsiye etmem. Zaten kronun ucuz olan bisikletlerinin üstünde bile Mitas geliyor buradan belli. Benim lastiklerde Mitas, memnunum ama bisiklet hızlı sürülecekse burada lastik kalitesi önem kazanıyor, Mitas hız için iyi değil. Yola iyi tutunamıyor özellikle ıslak zeminde. Benim bisikletim de yukarıdaki bisiklet gibi trekking.

Kesinlikle yolu pek iyi tutmuyor ama zırhı baya iyi. Ben işe sürekli bisikletle gidip geliyorum ve dayanıklılık olarak Michelin’den daha iyi olduğunu test ettim 1 yıllık süreçte. 1 kere bile teker patlamadı. Michelin’de ayda bir kere mutlaka patlıyordu lastik. Bizim yollar için değil Michelin’ Avrupadaki şehirlerin yolları için sanki

@nuwwanda , ben 1800 TL'ye almıştım zamanında.. Üzerinde gelen lastik Carraro'nun yeni modellere taktığı Schwalbe lastiklerdendi. Bundan dolayı deneyip gördüğüm için Schwalbe'den şaşmam. Mitas'ı da çok kullanan arkadaşım var ama hiçbiri memnun değil yol tutuşu bakımından sizin de söylediğiniz üzere. @80derecekolonya

@kliibapz , teşekkür ederim, göz atacağım bu siteye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…