Bit sorunu olan kuş nasıl iyileştirilir?

Doğukan1414

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, muhabbet kuşuma bit geldi; nereden geldi bilmiyorum. Kafesini falan bayağı iyi yıkadım, ama kuşumun üstünde bit kalmış. Hayvanı bayağı rahatsız ediyor. Nasıl temizlerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam temizleme sizin yapabileceğiniz bir şey değil bence. Bir veterinere gösterseniz daha sağlıklı olur.

Hocam sizin için 4 yapay zekaya sordum(chatgbt, Copilot, Grok, Gemini)
1. hocam 4'üde veterinere görüş dedi ama (malum ekonomik sıkıntılardan beli sıkıntı olabilir)
2. kafesi güzelce temizleyin Copilot sirke yapabilirsin dedi.
3. kuş bit spreyi al dediler ya da damlası. Kullanım talimatlarına mutlaka uy dediler bir de pet shoplarda satılan bazı bit spreyleri kuşlar için zararlı olabilir o yüzden araştır iyice.
4.kuşu ılık suyla yıka.
Çok bilgim yok kuşlarla 4 yapay zekanın ortalama bunları dedi inşallah yardımcı olmuştur.

Arkadaşlar, muhabbet kuşuma bit geldi; nereden geldi bilmiyorum. Kafesini falan bayağı iyi yıkadım, ama kuşumun üstünde bit kalmış. Hayvanı bayağı rahatsız ediyor. Nasıl temizlerim?

Hocam sirke ile suyu karıştır seyreltip 4 5 kez kuşun arkasından fısfıs ile fıslatın duruma göre bakın olmadı veterinerden bit ilacı olur onu alıp uygulayın.

Kafesi sirkeli suyla yıka herşeyi sirkeli suyla yıka. Kuşuna ılık sirkeli suda (4-5 damla) duş aldır.
NOT: Duş için bir kaba elma sirkeli suyu ve 1-2 parça yeşillik at kuşun yakınına koy o duş alır.
Kuş bit damlaları oluyor onlardan uygun olanı al genelde ensesine damlatılıyor.
Bunlardan daha önemlisi veterinere götür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı