Bitcoin düşerse ne kadar para kaybedilir?

Halil0075

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar çok aklım ermiyor. 500 1000 alıyorum artınca 5 10 dakikada satıyorum ama anlamadığım kısım 200 liraya Bitcoin alsam, atıyorum 20 bin düşerse benim o kadar zararım mı oluyor yoksa 200 TL'den mi olmuş oluyorum? Al sat da zorunlu zarar satışı 1.7 milyon. Biraz korkuttu beni acaba dedim düşerse o kadar zarara girip borçlanır mıyım?

Arkadaşlar çok aklım ermiyor. 500 1000 alıyorum artınca 5 10 dakikada satıyorum ama anlamadığım kısım 200 liraya Bitcoin alsam, atıyorum 20 bin düşerse benim o kadar zararım mı oluyor yoksa 200 TL'den mi olmuş oluyorum? Al sat da zorunlu zarar satışı 1.7 milyon. Biraz korkuttu beni acaba dedim düşerse o kadar zarara girip borçlanır mıyım?
Elinde olmayan şeyden borçlanamazsın.

Şu şekilde düşünelim, 1 BTC = 100TL olsun. Senin elinde ise 0,50 BTC mevcut, bunun da değeri 50TL.

Diyelim ki BTC %20 değer kaybetti, böylelikle 1 BTC = 80TL olmuş olacak. Senin Elindeki miktar da %20 değer kaybedeceği için aynı şekilde 0,5 BTC'nin değeri TL için 40TL olmuş olacak. Yani elindeki BTC'ye göre zarara girmiş oluyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı