Önceden indirdiğim bir programın Bitcoin mining yaptığını öğrendim ve o zamandan bu yana oyunlarda aldığım FPS'ler, bilgisayarın yavaşlaması gibi bir sürü sorun ile karşılaştım. Bilgisayarımı eski haline getirebilir miyim? Getirebilirsem, nasıl?
Önceden indirdiğim bir programın Bitcoin mining yaptığını öğrendim ve o zamandan bu yana oyunlarda aldığım FPS'ler, bilgisayarın yavaşlaması gibi bir sürü sorun ile karşılaştım. Bilgisayarımı eski haline getirebilir miyim? Getirebilirsem, nasıl?
Yüklediğiniz ve diğer bilmediğiniz yazılımları silin, Görev Yöneticisi >> Başlangıç sekmesinden bilmediğiniz yazılımların başlangıç ayarını kaldırın. Ardından Kaspersky ile tam tarama yapın.
HDD'yi balyoz ile kırın yoksa bitmez (!). @yika38 arkadaşın dediklerinin üstüne Norton Power eraser ve Malwarebytes ile tarayın sonra kalıcı olarak Kaspersky kullanın.
Mining'in FPS'e etkisi olmaz, sadece ömründen yer. FPS eksikliğiniz varsa sebepleri başka bileşenlerde arayın.
Ek olarak mining iptal etmenin yolları çok zor ama mesela VBIOS (Ekran kartının kendi BIOS'u) sıfırlamayı deneyebilirsin.
HDD'yi balyoz ile kırın yoksa bitmez (!). @yika38 arkadaşın dediklerinin üstüne Norton Power eraser ve Malwarebytes ile tarayın sonra kalıcı olarak Kaspersky kullanın.
Mining'in FPS'e etkisi olmaz, sadece ömründen yer. FPS eksikliğiniz varsa sebepleri başka bileşenlerde arayın.
Ek olarak mining iptal etmenin yolları çok zor ama mesela VBIOS (ekran kartının kendi BIOS'u) sıfırlamayı deneyebilirsin.
Bazı Mining virüsleri ekran kartına yapışabiliyor. Hepsi için olmasa da format kesin çözüm değil.
İzlediğim performans videolarına göre CS:GO'da minimum 80 FPS almam gerekirken 40 FPS zor alıyorum. Ama bilgisayarı 2 senedir kullanmama rağmen hiç içini temizlemedim. Bundan dolayı olabilir mi? (Laptop)