Bitdefender Diski Silmeye Çalışıyor

fearlesshuman

Hectopat
Makaleler
4
Bitdefender'ın anti-theft diye bir özelliği var ve bu özellikte "verileri sil" diye bir kısım gördüm. IP bilgilerinin alt kısmında bulunduğu için IP ve konum bilgilerini siler diye bastım ve bilgisayar yeniden başlatıldı. UEFI yükleme ekranından sonra Windows gelmeden "Harddisk wipe is in progress" yazısını geldi. Yazıyı gördüğüm gibi bilgisayarı kapattım. Başka bir diskimde bulunan Windows ile açtım ve disk NTFS yerine RAW olarak geçiyordu. Bunun çözümünü buldum ve diski yeniden NTFS türüne çevirdim. İçindeki tüm veriler duruyordu. Fakat ne zaman bu diskten bilgisayarı açmaya çalışsam dosyaları silmeye çalışıyor ve diskin formatını RAW olarak değiştiriyor. Bilgisayarı güvenli modda açmayı denediğimde ise UEFI olarak kurulu olduğu için ASUS logosunda takılı kalıyor ve beklesem bile tepki vermiyor.
Bitdefender ile iletişime geçtiğimde bilgisayara silme komutunun gönderildiğini ve bu işlemin geri dönüşü olmadığı söylendi. Güvenli moda geçirip bilgisayarı açabileceğim söylendi fakat bahsettiğim gibi güvenli moda giremiyorum.

Denediklerim:
1) RAW olan diski NTFS haline geri döndürmek için "chkdsk /f C:" komutunu kullandım. (NTFS biçimine başarılı bir şekilde dönüştürebiliyor)
2) Güvenli modda açmayı denedim fakat güvenli mod boot ekranında kalıyor.
3) Geri yükleme noktasına döndürmeyi denedim fakat geri yükleme noktası özelliği bilgisayarda kapalıymış.
4) Araştırdığım bir kaynakta "chkdsk /r" komutunu önermişler fakat bu komutu yazdığımda diskin "write protected" olduğunu söylüyor.
5) Diski başka bilgisayara taktım sonuç aynı.
6) Başlangıç onarımını çalıştırdım fakat onaramadı hatası aldım.
7) Yazma korumasını kaldırmak için diskpart kısmından "attributes disk clear readonly" komudunu çalıştırdım fakat DiskPart failed to clear disk attributes hatasını aldım.

Diske format atıp temiz Windows 10 kurabilirim fakat içindeki programları indirmesi zaman alacağı ve bazı program ayarlarını kaybedeceğim için formatlamıyorum. Bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp Bitdefender'a ait tüm dosyaları ve kayıt defteri kayıtlarını silmek istiyorum. Bu yüzden güvenli moda girebilsem bile yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…