Çözüldü BitDefender'in temiz dediği sistemde Malwarebytes'ın bulduğu nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leo4

Femtopat
Format atmak için bilgisayarcım 1.500 TL isteyince geçen Laptop'a kendi başıma ilk defa format atmıştım. Kaç yıldır sistemime virüs girmedi bu formatı artık format atmayı öğrenmek için attım. Technopat videosundaki gibi USB ile temiz kurulum attım ve çok iyi bir format attım. Sonra bütün güncelleştirmeleri yaptım, BIOS güncelledim ve teker teker programları kurmaya başladım. Zaten kurduğum fazla bir şey yok yani antivirüs programları, tarayıcılar, Adobe, WinRAR falan işte.

Formatı attıktan sonra ilk işim BitDefender ve Malwarebytes kurmak oldu, kurdum ve sistemi tarattım formattan sonra bir sıkıntı yok. Sonra bir sürü Microsoft uygulaması kaldırdım uygulamalardan hatta uzaktan yardım falan bile kaldırdım çünkü hiç kullanmadığım özellikler var. Sonra Chrome, Firefox falan kendime göre ayarlarını özelleştirdim. Ondan sonra bir sıkıntı oldu. Belki de sıkıntı değil bilmiyorum ama olay şu.

İlk başta bilgisayar kullanıcılarında benim ismim haricinde Guests ve ANONYMOUS LOGON diye bir şey var. Ne ya bunlar dedim araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım lakin anladığım kadarıyla Microsoft ile ilgili. Benim Windows 11 zaten ASUS Laptop'a gömülü. sysdm.cpl komutunu girdim ve benim cihaz ismi ile varsayılan profilden başka bir şey yoktu. net user komudu ile Guests silmeye çalıştım silinmedi, anlaşılan otomatik gelen bir şey. netplwiz komutunu girdim ve başka kullanıcı gözükmüyordu bu yüzden yapacağım başka bir şey kalmadı ve sistemi 1 kez daha taratayım dedim.

1 - BitDefender tam tarama, güvenli mod tarama bilgisayar temiz dedi.
2 - Windows Defender tam tarama temiz dedi.
3 - HitmanPro temiz cihaz dedi.
4 - AdwCleaner temiz dedi.

Sonra Malwarebytes tarattım ve kaç senedir virüs girmemişti cihaza üstelik USB ile temiz kurulumdan sonra 1 tane virüs uyarısı verdi. Bu nedir bilen var mı aranızda? Yanlış alarm mi yoksa? Ben karantinaya aldım zaten sonra bir daha tarattım sorun yok ama bu karantinaya aldığım şey nedir tehlikeli midir? SS alamadım nedense ama ismi şu bulduğu virüsün veya yanlış alarm mı bilmiyorum.

.Adware.SpecialSearchOffer - Type: File - C: ProgramFiles/WindowsApps/Microsoft.GetHelp(burada bir sürü rakam var/clrjit.dll
@Dutchman

Son düzenleme:
Çözüm
Sorun yok. İlgili tespit Adware, tespit konumu da GetHelp uygulaması yani Microsoft'un yardım alın uygulaması. Microsoft, Windows'un ve onun uygulamalarının içini reklamlarla doldurmaya başladığı için muhtemelen GetHelp uygulaması da bir Microsoft Ad servisine bağlı. MBAM de bunu virüs olarak görüyor. Sisteminiz temiz kısacası, sorun yok.
Büyük ihtimalle "False-positive" yani yanlış uyarı ayrıca ''ANONYMUS LOGON''endişe edilecek bir şey değil.

Sondaki yazi muhtemelen adware,pc açildiginda direk reklam gösteren birşey bendede vardı. Zarari varmi bilmiyorum resetleyince gitti

Hiç reklam çıkmadı karşıma hatta o virüsü karantinaya almadan önce de çıkmadı. Tarayıcılarda uBlock Origin var ondan mı çıkmadı bilmiyorum. Şimdi bu karantinaya aldığım şeyide sileceğim her neyse karantinadada durmasın.

Bir sıkıntı yok diyorsunuz değil mi? Ben de telaş yaptım format atarken bir şey mi yanlış yaptım veya bazı Microsoft uygulamaları silerken, tarayıcıları özelleştirirken bir şey mi yanlış yaptım acaba dedim.

İşim vardı bilgisayarda ama sırf bu virüs mü yoksa yanlış alarm mı ne olduğu belli olmayan şeyden dolayı kapattım bilgisayarı açmadım daha yeni açtım. Normal kaldığım yerden devam edeyim mi cihazı kullanmaya?

Sorun yok. İlgili tespit Adware, tespit konumu da GetHelp uygulaması yani Microsoft'un yardım alın uygulaması. Microsoft, Windows'un ve onun uygulamalarının içini reklamlarla doldurmaya başladığı için muhtemelen GetHelp uygulaması da bir Microsoft Ad servisine bağlı. MBAM de bunu virüs olarak görüyor. Sisteminiz temiz kısacası, sorun yok.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…