Bitexen güvenilir mi?

Baran Gümüş

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Otomasyon Teknikeri
Bitexen'i birçok sosyal medyada görüyorum. Acaba güvenilir mi? Sonuçta kimlikle falan giriş yapılıyor. Konuya hakim olan birisi aydınlatırsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimlik ve adres belgelerini her kripto para sitesi istiyor. Ben şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım. İstersen referans linkin yoksa kendi referans linkimi verebilirim.

Yaklaşık olarak referanslardan 1000 tl kazandım. Kimlik bilgilerinizi satıyorsunuz olayı bana saçma geliyor çünkü hatırlarsanız Türkiye de 50 milyon seçmenin kimlik ve adres bilgileri sızdırıldı ve kimsenin başına bir şey gelmedi. Ve kendisini biraz araştırınca İTÜ Teknokent projesi olduğunu gördüm. Ve diğer borsa sistemleri de kimlik ve ikamet bilgisi istiyor.

Güvenli yada değil siz karar verin.

Ortalıkta bir palavra geziyor İTU onaylı diye. Cahil cühela kesim de inanıyor. İTU Teknoparkta kurulan bir şirket, bu kadar. Şu an siz de gerekli yatırımlarla orada şirket kurabilirsiniz. İTU onayı diye bir şey yok.

Yıllardır piyasada olup milyonlarca lira hacme ulaşan kripto paralar hala kuruş seviyelerindeyken. Nasıl oluyor da yeni çıkmış bir kripto para türü herkese cebinden 50-100 dağıtabilecek kadar bonkör olabiliyor?

Hadi TC kimlik numaramı istersin, ismimi istersin doğrulamak için. İkametgah adresimi ne yapacaksın? Diye sormuyor mu bu arkadaşlar. "Diğer firmalar da istiyor" evet diğer firmalar da istiyor ama onlar 2 aylık şirket değil. BTCTurk, Binance gibi milyonluk ve köklü şirketler.

Şu an bu kripto para birimine tamamen suni şişirme uygulanıyor. Bir gün içerisinde 10TL'den 20TL'ye sonra tekrar 10TL'ye düşmesinin mantığı yok. Yarın 0,0001 kuruşa düşmeyeceğinin de garantisi yok.

Neyse arkadaşlar fazla anlattım. Sorusu yada itirazı olan varsa yazsın tartışalım belki ben yanlış düşünüyorumdur.

Dostum senin dediğinin de olma ihtimali var fakat dediğim gibi büyük meblağlar yatırmazsan kimlik ve ikamet bilginle bir şey yapabileceklerini düşünmüyorum ben. Ama yatırım için güvenilir mi dersen ben 1 kuruş yatırmam BTCTurk varken.

Bu tarz bilgiler ile bazı kuruluşlar (bu siteyi kast etmiyorum) önemli kişi, kişiler veya kuruluşlara dataları satıyorlar. Sadece e-posta adresi listesi alan büyük şirketler bile var.

Bu tarz bilgiler ile bazı kuruluşlar (bu siteyi kast etmiyorum) önemli kişi, kişiler veya kuruluşlara dataları satıyorlar. Sadece e-posta adresi listesi alan büyük şirketler bile var.

bu haberden sonra pek de umurumda değil açıkçası. Sızdırıldığı zaman annem ve babamın kimlik ve ikamet bilgilerine ulaşmıştım.

Ya içimde kötü bir his var bitexen kullanan herkes scamlenecek gibime geliyor.
Türkçeyi neden katlediyorsunuz? Scamlemek nedir açıklarsanız sevirim.

Dediğim gibi kimse babasının hayrına sağa sola bu kadar para dağıtamaz. Kabataslak bir hesap yapalım. Şu an üye olan 100TL civarı bir para alıyor heralde. Instagram vb. platformlardan gelen kullanıcılarla en az 500.000 Üyesi olmuştur. Hadi düşük ödeme yaparak hesaplayalım. 500.000x50TL=25.000.000TL yapar. Yazı ile yirmibeşmilyon. Az bir para mı? Geliri olmayan, piyasalara henüz tam yer edememiş bir şirket için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…