@Andar Han size bir sorum daha olacak belki bir fikriniz vardır. BIOS üzerinden standard moddan önerilen performans moduna aldığımda sistem kendini kapatıyor bu PSU kaynaklı güç yetersizliğinden olabilir mi?
@Alcazar90 ayarı, hangi anakartta ve hangi donanımın performansı için yaptığinızı söylerseniz biraz daha net cevap bulunabilir. Ama ilk bakışta, PSU biraz geride bir etken.
@Alcazar90 ayarı, hangi anakartta ve hangi donanımın performansı için yaptığinızı söylerseniz biraz daha net cevap bulunabilir. Ama ilk bakışta, PSU biraz geride bir etken.
ASUS B450M Dragon anakarti üzerinden yapıyorum ve Ez System tuning olarak geçiyor Standard modundan ASUS optimal moduna aldığımda ise oyunlarda 15 dakika gibi bir zaman geçirdiğimde bilgisayar kendini kapatıyor.
@Alcazar90 bahsettiğiniz özellik otomatik olarak işlemciyi overclock yapıyor ve voltaj/frekans ayarı dengeli olamayabiliyor, sistemin kapanması da işlemcinin ısınma gibi sebeplerden kendini korumaya alması nedeniyle olabilir. Eğer işlemcinize overclock yapmayı düşünüyorsanız; işlemci silikonu, soğutma kapasitesi ve benzeri etkenler sebebiyle elle ayar yapma konusundaki konulara göz atıp, adım adım hareket etmeniz daha iyi olur.
Anakartların bu tip özellikleri, her işlemci için stabil olamayabiliyor.