BitFenix cube V2 ile 7700X 80 dereceye çıkıyor

Emirkan Tunç

Femtopat
Daha fazla  
BitFenix Cube V2 sıvı soğutma ile Ryzen 7 7700X kullanıyorum. Bilgisayarım boşta iken bile az çok ısınıp fanların hızlarını artırdığı oluyor, oyunlarda ise yeni girmeme rağmen 70-80 dereceleri alıyorum. Sebebi nedir? Yardımcı olabilir misiniz? Anakartım ise MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi.

Son düzenleyen: Moderatör:
240mm?

Ben ilk nesil 360 mm ile 14700k gibi 250W TDP işlemciyi stres testlerinde throttle olmadan soğutabiliyorum.

AiO yüzeyinde işlemciye denk gelen kısımda etiketi çıkarmayı unuttuysan çıkar. Arctic MX-6 alarak saç kurutma makinesi ile ısıtarak yumuşatın ve uygulama yapın.

Windows temiz kurulum yapın. Ardından tekrar kontrol sağlayın.

Son düzenleme:

Bende anormal buluyorum bu durumu açıkçası, bu ıslemci testlerini ve sogutma testlerini izledegimde bu kadar ısınmadıklarının farkındayım. Ryzen 7 7700X yük altında evet gercekten ısınan bir işlemci ancak Forza oyunda %40 kullanımla bile 80 dereceleri görüyörum. Çözümüde nedir bulamadım. İşlemciye temas eden kısmında ki etiketi cıkartmıstım macun olarak MX-6 kullanmıstım ancak ısıtma islemi uygulamadım carpı ve kenarlara nokta koyup sogutucuyu yerlestirmistim. Bugün muhtemelen tekrar çıkarıp takacagım. Ayrıca Windows'u tekrar kurmama gerek var mı? Çünkü bilgisayarı daha 3 4 gun once kendim topladım. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…