BitFenix Cube V2 sıvı soğutma ile Ryzen 7 7700X kullanıyorum. Bilgisayarım boşta iken bile az çok ısınıp fanların hızlarını artırdığı oluyor, oyunlarda ise yeni girmeme rağmen 70-80 dereceleri alıyorum. Sebebi nedir? Yardımcı olabilir misiniz? Anakartım ise MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi.
Ben ilk nesil 360 mm ile 14700k gibi 250W TDP işlemciyi stres testlerinde throttle olmadan soğutabiliyorum.
AiO yüzeyinde işlemciye denk gelen kısımda etiketi çıkarmayı unuttuysan çıkar. Arctic MX-6 alarak saç kurutma makinesi ile ısıtarak yumuşatın ve uygulama yapın.
Windows temiz kurulum yapın. Ardından tekrar kontrol sağlayın.
Ben ilk nesil 360 mm ile 14700k gibi 250W TDP işlemciyi stres testlerinde throttle olmadan soğutabiliyorum.
AiO yüzeyinde işlemciye denk gelen kısımda etiketi çıkarmayı unuttuysan çıkar. Arctic MX-6 alarak saç kurutma makinesi ile ısıtarak yumuşatın ve uygulama yapın.
Windows temiz kurulum yapın. Ardından tekrar kontrol sağlayın.
Bende anormal buluyorum bu durumu açıkçası, bu ıslemci testlerini ve sogutma testlerini izledegimde bu kadar ısınmadıklarının farkındayım. Ryzen 7 7700X yük altında evet gercekten ısınan bir işlemci ancak Forza oyunda %40 kullanımla bile 80 dereceleri görüyörum. Çözümüde nedir bulamadım. İşlemciye temas eden kısmında ki etiketi cıkartmıstım macun olarak MX-6 kullanmıstım ancak ısıtma islemi uygulamadım carpı ve kenarlara nokta koyup sogutucuyu yerlestirmistim. Bugün muhtemelen tekrar çıkarıp takacagım. Ayrıca Windows'u tekrar kurmama gerek var mı? Çünkü bilgisayarı daha 3 4 gun once kendim topladım. Teşekkür ederim.