En sevdiğim mühendis işte bu, harikasınız geleceğin mühendisleri!!! İTÜ mezunuyum, başlayalım.
Son 20 yılda mühendislik kavramının içi çok boşaltıldı. Mühendislik okuyan herkesin eğitiminin sonunda mühendislik diploması aldığı doğru. Ama her fakülte bitiren, diploma alan ''gerçek mühendis'' olmuyor. Mühendislik; inceleme, sorgulama, soru sorma, problemi görme, cevap arama ve çözüm üretme üzerine ilerleyen ve çok fazla disiplin, sorumluluk isteyen bir meslektir. Dalı fark etmez, hepsi.
Bu memlekette sokaktan 10 adam çevirsen 4'ü mühendis, 1'i TIP, 5'i işletme çıkıyor. E tamam ne güzel diyorsun, okuduğu okullara bakıyorsun, yarısının okulu E-5 kenarı bir çöp binadan baret; dışı da, içi de boş ''sözde kurumlar.''
Arkadaşlar artık ekmek aslanın ağzında değil, midesinde. Türkiye'nin ekonomik hali, şartları belli. Buna karşın herkesin iyi yerlere gelebilmesi için de milyonlarca rakibi var. Okulu yatarak, yıkık ortalamalarla bitirip, sorumluluklarını millete yükleyerek, 4-5 yılda kendine hiçbir şey katmadan mezun olmayı planlayarak, sağlam bir şirkete nasıl olsa bir şekilde kapak atarım düşünceleriyle ilerleyenler iş ararken hayattan büyük bir tokat yiyecektir.
Ben şu an TR'nin en büyük ve dünyaya açılan en iyi şirketlerinin birinde çalışıyorum. Bugün işten çıksam, gözüm kapalı (gerek yurt içi gerek yurt dışı) 10-15 adet iş imkanı yakalarım. Bu gözler İngilizce'nin İ'sini bilmeyen ama gözleri yukarıda mühendisler gördü. Allah yardımcınız olsun, bu kadar hayallerin dibinde yaşamak da güzel olsa gerek
Mühendislik vizyon gerektirir. Bakkal işletemeyecek adamları sistemin de getirdiği eksiklerle mühendis yapmaya çalışırsan yarın binan da yıkılır, uçağın da düşer...
Ben yazılımdan anlamam, alanım olsa daha iyi bir yorum yapabilirdim belki ancak anlattığına göre basit bir şeyi son sınıfın yapamamasını abes görmüşsün işin içinde biri olarak. En sonunda gösterdiğin yolları da baştan savarak işi sana kitlemeleri de yukarıda yazdıklarımın özeti olmuş. Arkadaşlara başarılar diliyorum, hayatları boyunca kendilerini çekecek birilerini bulurlar umarım.