Bitkili akvaryumumdan minare salyangozu çıktı

Ademsh

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
H110M PRO VD-İ5 6500-GTX 750 Tİ-16GB DDR4 3200MHZ
Japon akvaryumuma bitki almıştım nereden bakarsak 1 ay geçti diğer 8lt akvarumumda elma salyangozları vardı boyutları biraz büyüdü diye Japon'ların yanına attım az gözlemimde Japon'ların elma salyangozlarıma bir şey yapmadıklarını gördüm. Ertesi sabah bir uyandım camda elma salyangozlarımdan başka bir salyangoz daha vardı adi salyangoz türü sanırım üstünde çok az siyah çizgileri olan minare kabuklu bir salyangoz. Atmam gerekir mi? Hızlı ürer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğraf atabilir misiniz?

bunun gibi

Dosya Ekleri

• 241020222132141.jpg
    7,9 KB · Görüntüleme: 104
@Ademsh
Öncelikle bunlar minare salyangozları aslında akvaryuma faydalı canlılar lakin çok fazla üreme özellikleri olduğu için akvaryumu basabilirler ve çok kötü bir görüntü oluşur. Yapmanız gereken şey gördüğünüzde imha etmeniz. Buradan daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Sağ olun hocam attım bir de ben ayrıca Japon'lar ile beraber elma salyangozu beslıyorum bir sıkıntı olur mu şu ana kadar pek bir saldırı olmadı sadece arada bir dokunup bıraktırlar bir tek sıkıntı koi balığın saldırmasından korkuyorum.

8L akvaryum için bu söylediğiniz balıklar fazla. Japon-Koi-Elma Salyangozu hepsi birden bu kadar küçük bir akvaryumda rahat şekilde yaşamaları mümkün değil. Zaten japonlar genelde tek tür yaşar, canlı doğuran bir tür olmadığı icin başka türler ile yaşaması pek sağlıklı olmaz. Elma salyangozu ile japonlar sorun yaşayabilir özellikle böyle bir akvaryumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…