BitLocker D diskimi kilitledi ve açılmıyor

Yer
Hatay/Antakya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 LAPTOP GPU i7-13650HX CPU 16GB 4800MHZ DDR5 RAM 512GB NVMe M.2 SSD
Merhaba bugün format attım ve D diskim kendi kendine BitLocker tarafından kilitlendi. BitLocker'i ayarlardan kapattım C diskimdeki şifre kalktı ama D diskindeki kalkmadı. Şifre çözülürken unutup Update indiği için PC'yi yeniden başlattım bu yüzden olmuş olabilir mi? Veriler önemli değil ama sorun 2TB SSD olup içinin oyun dolu olması ve indirmem uzun sürer diye açmak istiyorum. Var mıdır bir çözüm?

Bitlocker şifreniz muhtemelen microsoft hesabınızda.

Microsoft hesabınızdan kurtarma anahtarını alma​

Bir Microsoft hesabı kullanarak oturum açtıktan sonra Cihaz Şifrelemesi otomatik olarak başlatılır ve kurtarma anahtarı Microsoft hesabınıza yedeklenir. BitLocker Sürücü Şifreleme kullanıyorsanız bu yöntemi kullanmak için kurtarma anahtarını Microsoft hesabınıza manuel olarak kaydetmiş olmanız gerekir. Bir sorun varsa ve oturum açamıyorsanız oturum açmak için kurtarma anahtarını kullanmanız gerekir.

1. Microsoft hesabınızda oturum açın ve kurtarma anahtarınızı alın.
    • Microsoft kurtarma anahtarı sayfasından oturum açın.
      1. Başka bir bilgisayar veya mobil aygıt kullanarak şu adrese gidin: Where to look for your BitLocker recovery key - Microsoft Support (İngilizce).
      2. Microsoft hesabı seçeneklerinden Microsoft hesabınızda oturum açın seçeneğini belirleyin.
      3. Microsoft hesabınızda oturum açmak için ekrandaki talimatları izleyin.
      4. Birden fazla bilgisayarınız varsa Aygıt Adı ile eşleştirerek doğru anahtarı belirleyebilirsiniz.

• Microsoft hesap sayfasından oturum açın.
      1. Başka bir bilgisayar veya mobil aygıt kullanarak şu adrese gidin: Microsoft account | Sign In or Create Your Account Today – Microsoft (İngilizce).
      2. Kurtarma anahtarı gerektiren bilgisayarda kullandığınız Microsoft hesabıyla oturum açın.

3. Tüm Aygıtlar'ı seçin, şifreleme sorunu olan bilgisayarla eşleşen aygıtın adını bulun ve ardından Ayrıntıları göster seçeneğini belirleyin.

2. Kurtarma anahtarınız, kurtarma istemindeki Kurtarma anahtarı kimliği ile eşleşen bir Aygıt Adı ile birlikte bulunan kurtarma anahtarıdır.
  3. Windows'da Kurtarma anahtarını girin yazılı alana kurtarma anahtarını yazın ve Devam et seçeneğini belirleyin.

Bir diğer kaynak: Windows'ta BitLocker kurtarma anahtarınızı bulma - Microsoft Desteği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…