ahmettt_21
Centipat
Selin Biyoloji ile gidiyorum ancak hiçbir şekilde aklımda kalmıyor; sizler nasıl çalıştınız, hallettiniz?
Kaçıncı sınıfsınız?
bir şeyin aklında kalmasının yegane yolu ona farklı zamanlarda maruz kalmak. ben "hafızam çok zayıf, hiçbir şeyi ezberleyemiyorum" diye liseyi bitirmiş biri olarak üniversitede aslında çok iyi ezber yapabildiğimi fark ettim. bunu fark etmek zorunda kaldım çünkü tıp fakültesinde seve seve öğrenmezsen başka yollardan öğreniyorsun12.sınıf YKS için genel anlamda sormuştum ne TYT ne AYT aklımda kalıyor
Bir şeyin aklında kalmasının yegane yolu ona farklı zamanlarda maruz kalmak. Ben "hafızam çok zayıf, hiçbir şeyi ezberleyemiyorum" diye liseyi bitirmiş biri olarak üniversitede aslında çok iyi ezber yapabildiğimi fark ettim. Bunu fark etmek zorunda kaldım çünkü tıp fakültesinde seve seve öğrenmezsen başka yollardan öğreniyorsunne yapabilirsin?
1- ezberlenmekte zorlandığın bilgileri küçük kağıtlara yazıp o kağıtlara ara sıra bakabilirsin. Flashcard oluşturmak deniyor buna. İlk kağıdı yazacaksın, iki olacak üç olacak bir bakmışsın ki 30 tane kağıt olmuş. Bu da 30 tane aklında tutmakta zorlandığın farklı farklı bilgi tamamen bir arada istiflenmiş şekilde bulunuyor demek. Zaten 30 tane şey öğrensen lisedeki biyoloji sınavından 90 alırsın konu yoğunluğu bayağı az. Kağıtları baştan sonra tekrar et. Sonra kağıttaki bilginin ilk kelimelerini okuyup son kısmını okumadan kalan kısmı hatırlamaya çalış (bu tekniğe active recall ismi verilmiş bu terimi YouTube'a yaz bakalım)
2- aynı şeyi mobil uygulamalardan yapabilirsin. Bu yani bu flashcardları oluşturabileceğin Anki gibi uygulamalar da mevcut.
3- active recall tekniği, ezberlemekte zorlandığın, sürekli unuttuğun bilgileri zihnine kazıman için çok faydalı olabilir. İnanılmaz faydasını gördüğüm için tekrar değinmek istedim. Bu tekniği öğrenir ve uygularsan işin çok kolaylaşabilir.
rica ederim başarılarSağ olun hocam vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler
Bence hocayı değiştir. Biyolojide youtube yi sadece okuyup anlamadığın konularda kullan. Palmenin ya da deltanın konu anlatımlı kitaplarını alıp onu oku sonra soru çöz şeklinde yapabilirsin. Konuları unutmamak için boş vakitlerinde (yolda giderken,yemek yerken..)Selin Biyoloji ile gidiyorum ancak hiçbir şekilde aklımda kalmıyor; sizler nasıl çalıştınız, hallettiniz?
Tonguç akademi çok boş yapıyor.Ben biyolojiyi tamamen Tonguç akademiyle yapmıştım zamanında. Herkesin öğrenme şekli farklı. Kimisi not çıkararak anlar, kimisi konu anlatımıyla. Geçmişten temel yoksa konuları anlamanda zorluk yaşaman gayet doğal bir durum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.