Biyolojiden 15 Aldım

Kafaya takmamak lazım olan olmuş. Eğer içinizi rahatlatacaksa ben ilk kimya sınavından 01 aldım.

Derste anlamadığınız konuyu not edin. Ders sonrası video izleyin not alın. Test çözebilirsin. Örnek sınav sorularına bakarak nasıl sorular olduğunu önizlemesini görebilirsiniz. Bunları yaparsanız daha iyi not alabilirsiniz.

Müdür ve müdür yardımcısına durumu anlatmayı denediniz mi?

Güzel kardeşim kafana takma, tüm olay sende bitiyor. Bende ilk liseye geçtiğimde yani 9. Sınıf 1. Dönemde 18 dersin 7 tanesi 1 veya 0 gelmişti. Çünkü okula uğramıyordum hep okulu asıp orda burda arkadaşlarla geziyordum. O zamanlar tabi her şey toz pembe, liseye yeni geçmişiz birde erkek lisesi ki adaptasyon sıfır. İlk dönem böyle kötü notlar gelince tabi önce ben kendimi bir silkeledim, sonra ailem. Ailemin tek dediği "okumayacaksan söyle bizi boşa yorma iş hayatına şimdiden başla okuyacaksan da adam akıllı oku". Sonra düşündüm, ben ders çalışma kültürü olmayan, sürekli PC'de oyun, dışarı da gezen bir kişiliğim. Ama okul işide böyle gitmemeliydi buna bir çözüm bulmalıydım çünkü okulu öyle ya da böyle bitirmek istiyordum. Ders konusunda yapmam gereken tek şey derslere en ön sıralarda katılmak, dersi derste dinlemek, hocalar ile ders hakkında iletişim kurmak ve sınavlara yeteri kadar çalışsam benim için yeterli diye düşündüm. Bu metodu 9. Sınıf ikinci dönemde aynen uyguladım ve tüm derslerden başarıyla geçtim. İlk dönem 19 ortalama olan matematik, sadece derslerde konu takibi ile 67 ortalama gelmişti. Aynı metodu üniversite de uyguladım ve dört senelik bölümümü lisede olduğu gibi kalmadan bitirdim.

Şimdiden söyleyim, eğitim hayatında sene kaybı yaşamamak çok önemli. Benim bir senelik mezuna kalmam var o bir senelik kaybı şu an çok arıyorum, eğer o kaybı yaşamasaydım eğitim hayatımı tam olması gerektiği bitirip iş-güç, sorumluluk hayatına bir sene erken başlayacaktım. O yüzden geleceğinin şekillerini az veya çok şimdiden çizmek senin elinde. Yani sana verebileceğim tek tavsiye söylediklerim olur, kendini sadece kendin düzeltebilirsin.

Dilekçe verin kalacak olanlarla mecburen yapmak zorunda.
Hangi yasaya dayanarak söylüyorsunuz zorunlu olduğunu?
Çok yardımcı oldu.
Hocam foruma sınavdan 15 aldım yazarsanız gelecek tavsiye ya kopya çek ya çalış olur zaten. Hoca detay soramaz diye bir kural yok senin detayını bilmen gerektiği için kitaba detayları yazıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…