Biyolojiye Nasıl Çalışılır?

Heretic

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bugün YGS-LYS biyolojisine başladım. Konuyu okuyup ezberliyorum ama yarım saat sonra ezberlediğim her şeyi unutuyorum. :D Nasıl verimli çalışabilirim?

Kardeşim eğer üniversite sınavına çalışıyorsan ezber gerektiren derslerden değil de mantığını kavrayabileceğin derslerden başla. Fizik, Kimya, Matematik gibi derslerden başlamanı öneririm. Çünkü bunları yazın ezberleyeceksin 3 ay sonra unutacaksın tekrar etmezsen tabi. Ama girmek istediğin bölüm biyolojiyle alakalıysa o ayrı tabi. Mantığını anlamaya bak. Eğer biyolojiyle ilgili bir meslek düşünüyorsan da hafızanı geliştirecek egzersizler yap.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Fizik ve kimyaya zaten çalışmıştım. Fizikte sayfalarca formül ezberledim ama bu biyoloji bitirdi beni. Önerilerinizi dikkate alacağım. :D

Fizikte de formül ezberlediysen o da çok iyi bir şey değil söyliyeyim. Formülü ezberlemek yerine mantığını kavramaya bak. Mesela atışlardaki formülleri teker teker ezberleyeceğine - ki gerçekten çok zor olurdu bu- doğrusal hareket konusundaki konum ve hız formüllerini bilmen yeterli olur. Veya zamansız hız formülünü elde etmek için enerjinin korunumu yasasını cisme uygularsan bulabilirsin. Bunun gibi birçok örnek söylenebilir. Ama ben size formül ezberlemeyin demiyorum. Sadece "sayfalarca formül ezberleme"nize gerek kalmadığını söylüyorum. Ana konulardaki formüller tabi ki ezberlenebilir.

Fizikte de formül ezberlediysen o da çok iyi bir şey değil söyliyeyim. Formülü ezberlemek yerine mantığını kavramaya bak. Mesela atışlardaki formülleri teker teker ezberleyeceğine - ki gerçekten çok zor olurdu bu- doğrusal hareket konusundaki konum ve hız formüllerini bilmen yeterli olur. Veya zamansız hız formülünü elde etmek için enerjinin korunumu yasasını cisme uygularsan bulabilirsin. Bunun gibi birçok örnek söylenebilir. Ama ben size formül ezberlemeyin demiyorum. Sadece "sayfalarca formül ezberleme"nize gerek kalmadığını söylüyorum. Ana konulardaki formüller tabi ki ezberlenebilir.
Hocam kendi başıma çıkaramayacağım formülleri ezberliyorum zaten. Ama yine de çok fazlalar. Özellikle manyetizma konusunda.
Geçen sene kaldırma kuvvetinin formülünü bile basınç farkından çıkarırdım. :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı