Biz neden varız?

Yav tamam birader uğraşamam sana açıklamakla, bir zamanlar lol oynamamdan sonra ilk defa vaktimin bu kadar boşa gittiğini hissettim sağ olasın. Hiç açmamalıydım o engeli.

Ben de makale yazıyorum ama açıp makaleye tapınmıyorum. PDF olarak duruyor
Senin yazacağın makaleden anca PDF olur zaten bu bilgilerle. Tapıyormuşuz hade oradan.

Hodri meydan bu kadar PDF'den ibaretse buyrun çürütün de görelim sizi hade bakalım. Güya çok akıllısın ya hane, sana göre PDF zaten çürütmek zor olmasa gerek.

Ya adam gibi evrimi öğreneceksiniz ya da bu tartışmalara girmeyeceksiniz olay bu kadar basit. Sonra bilginiz yetmediğinde de tek argümanın Evrim gibi saçmalıkları da bahane etmeyeceksiniz.

En kapasiteli, en bilgin siz olun. Sağlıklı günler diliyorum.
Size de sağlıklı günler.

ACABA?

"Ali neden buraya gelmiş?" soru cümlesi ile "Ali buraya nasıl gelmiş?" soru cümlesi aynı anlama gelmezler ve cevapları farklıdır, çünkü "neden" ve "nasıl" soru zamirleri farklı bilinmeyenleri öğrenmek için kullanılırlar. Bu çok basit örnekten yola çıkarak "Biz neden varız?" sorusu ile "Biz nasıl varız?" sorusunun farklı olduğu gayet açık değil midir acaba?

Evrim teorisi türlerin nasıl evrim geçirdiğini açıklamaya çalışır, bunun için doğal ayıklanma ve genetik değişim varsayımlarını kullanır fakat bu teori, ayrıca türlerin neden evrim geçirdiği sorusunun cevabı ile ilgilenebilir mi acaba? Bu sebeple bu teorinin, diğer canlı türlerinden başka insan türü için de "Biz nasıl varız?" sorusuna cevap bulmaya çalıştığı söylenebilirse de, "Biz neden varız?" sorusuna cevap bulmaya çalıştığı söylenebilir mi acaba?

Daha ötesine gidilirse insan türü için "Neden düşünüyoruz, bilincimiz var, (bu) nasıl oluyor?" sorusu bu teorinin açıklama alanına girer mi acaba? İnsanın bilinç taşıması ve düşünmesi hakkında, çıkış noktası türlerin doğal ayıklanma ve genetik değişimle evrimleşerek bugüne geldiğini savunan teorinin bir açıklama getirmesi mümkün olabilir mi acaba?

İnsanın bilinç taşıması ve düşünmesi gerçek olgular olsa da, bilinç ve düşünce kelimeleri ile ifade edilen olguların fiziksel varlıklar kategorisinde olmadıkları yâni madde ve enerji formunda varlıklar olmadıkları açık ve kesin değil midir acaba? Türlerin evrimleşmesini anlatan teorinin yâni fiziksel canlı varlıkları konu alan teorinin fiziksel varlık kategorinde olamayacak varlıklar hakkında bir açıklama getirmesi beklenebilir mi acaba?

O halde, bu teorinin, konuyla bir ilgisi olabilir mi acaba?

Neden evrim geçirdiği sorusunu Tanrıya bağlamaksa derdin bilemem ama hayatta kalabilmek için olduğu açıkça belli, ortada bir gizem mi yok ki. Evrim bilinçli değil veya canlılar ben evrim geçireyim demediği için "neden" geçiriyor sorusu da saçma. İnsan zekası ile hayatta kaldı, zeka olarakta 20-30K yıl önceki insanlar ile aramızda bir fark yok. Nasıl olduğuna dair fikirler olsa da bu hiçbir zaman kesin olarak bilinemez gibi geliyor bana, elbette bulunada bilir orasını bilmek zor. Açıktır zaten bunlar beyinde olan elektrik sinyallerinden dolayı ortaya çıktığı için fizikseldir, ortada ruhani bir şey yok. Evrimin bir amacı yoktur ve neden sorusu da kendi içinde cevabı bellidir, bilincin şu an tam olarak nasıl olduğu bilinmiyor ama her hayvanda az veya çok bir bilinç zaten var yani insana özelde bir şey değil tam olarak.

Evrim tek PDF degil, yuzlerce akademik PDF ile belki alinmasi gerekir. Belki bu akademik makalelerin sonuc kisimlari okunarak bir yorum yapilabilir fakat ben anlar miyim, bilmiyorum. Derin jargonlar bunlar.

Kendi fikirlerime gelirsek, iskelet parçalarından kesin çıkarımlar yapılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü ne bütün bir Homo sapiens iskeletine sahibiz ne de çoğu zaman o iskelet parçalarının içinden DNA elde edilebiliyor.

Fosilleşme nadir bir durumdur, tam bir iskelet olması da gerçekten çok zor. Evrimin tek PDF ile çürütülemeyeceği kesin ama çürütülse de bir anda yaratılma gibi bir düşünce olmayacaktır, canlıların zaman içinde seçilim baskıları ile değiştiğini biliyoruz. Kesin çıkarım diye de bir şey pek söylenemez daha çok tahmin denilebilir, zaman makinesi icat etmedikçe kesin olarak bilmemizde imkansız zaten. Şu ana kadar bulunan ara türlerin fosilleri de bize türleşmeyi kanıtlıyor. Karışan konu ise mikro ve makro evrim olabiliyor, mikroyu zaten deney ile de kanıtladık. Mikro evrimler birikerek makro evrime sebep olur, mikro evrim var ama makro evrim yok demek apaçık şekilde saçmalıktır. Şahit olmamız da çok zor makro evrim gerçekten çok uzun bir zaman alıyor ve bizim gibi kısa ömürlü bir türün buna şahit olması zor ama yeni türlerin oluştuğunu da gözlemleyebiliyoruz ama genelde beklenen maymunun ata dönüşmesi olduğu için onu da reddediyorlar. Kısacası evrim net kanıtları olan bir şeydir ve tek PDF ile falanda bitirilemez eğer bitirilirse de buna ilk sevinenlerden ben olurum.

maymunun ata dönüşmesi olduğu için onu da reddediyorlar.
Evrimde öyle bir saçmalık yok zaten.

Kendi fikirlerime gelirsek, iskelet parçalarından kesin çıkarımlar yapılmasını doğru bulmuyorum.
Sen evrimi sadece fosil kayıtlarına bakarak mı kanıtlandığını düşünüyorsun? Fosilleşme çok nadirdir, buna rağmen evrimin kanıtına yeterli düzeyde fosilleri bulabildik, elbette hepsini bulmamız mümkün değil, hiçbir zamanda bulamayacağız. Bunun dışında da en büyük kanıtımız DNA, genler yani ve de morfolojik benzerlikler.

Evrimin tek PDF ile çürütülemeyeceği kesin ama çürütülse de bir anda yaratılma gibi bir düşünce olmayacaktır, canlıların zaman içinde seçilim baskıları ile değiştiğini biliyoruz.
Ekleme yapayım ve bunu kesin olarak biliyoruz. Asla ve asla dinlerin bahsettiği gibi yaratılış söz konusu olamaz, hiçbir zamanda öyle bir şey olmayacak. Çürütebilir mi kısmına gelirsek değişimi esas alıyor evrim, canlıların değiştiğini biliyoruz artık. Evrim teorisindeki pek çok şeyi ileride çürütebilirsiniz, ki çürütülecek de ancak evrim yasasının kendisini çürütemezsiniz. Bir yasadır, evrendeki yasalar kökten değişmediği sürece evrim sürmeye devam edecektir. Yani anlayacağınız evrim olgusunu çürütemezsiniz, evrim teorisini bile teorik olarak çürütebilirsiniz ama pratik olarak ise çürütemezsiniz. Hade teoriye yine bir şey demeyeyim, teoriyi de en iyi ihtimalle çok zor bir iş aynı zamanda belki çürütebilirsiniz.

Son düzenleme:
Zaten beklenen o diye yazmışım, maymun ata dönüşür gibi bir şey demedim yani niye belirttin onu anlamadım. Canlıların kesin olarak değiştiğini biliyoruz orası doğru, kast ettiğim insan veya herhangi bir evrim ağacındaki dal hakkındaki bilgiler değişebilir. Bu da oluyor zaten, İngilterede bilinçli ateş kullanımı izleri bulunmuş ve bilinen ilk kullanımdan 326K yıl önce olduğunu söyleniyor. Bunun gibi değişimler de normal, evet unuttuğum kısımlardan biri de DNA benzerliği bile zaten yeterli kanıt sunuyor.
2 yıldır evrimle ilgileniyorum ve sürekli evrim çürütüldü veya çürütücem diyorlar ama bir tane düzgün argüman duymadım, zaten böyle bir veriye sahip biri de gelip technopatta yapacağına gider bir bilim dergisine sunar ve nobel ödülünü falan amaçlar. Tanrı ile çelişme kısmı insandan insana değişir, siz kesin olarak çelişir deseniz de ben bir Tanrının evrim ile de bizi meydana getirebileceğini düşünüyorum.

maymun ata dönüşür gibi bir şey demedim yani niye belirttin onu anlamadım
Senin için demedim onu bazıları öyle sanıyor.

Tanrının evrim ile de bizi meydana getirebileceğini düşünüyorum.
Bu da mümkün değil. Evrimdeki tasarım kusurları bir tanrı yapımından çok çok uzak. Zaten evrim tanrı fikrini ister istemez ortadan kaldırır bazıları ne kadar inkar etse de.

Hocam çok karmaşık konular onlar, bir şey diyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…