Biz neden varız?

nesnel olarak baktığımız zaman denizdeki kum tanesinden bile değersiziz.
Olay bu kadar basit aslında.

Trilyonlarca gök cismi yarattığı iddaa edilen bir yaratıcının ihtiyacı varmış gibi kendisine tapması için insanları yarattığını sanmak akıl tutulmasıdır.

Biri de düşünmüyor evren 13.7 milyar yaşında, Dünya 4.5m yaşında tanrı evreni yarattıktan sonra 8 küsür milyar yıl beklemiş sonra dünyayı yaratmış sözde bu boşlukta ne hikmetse o kadar yıl kendisine tapması için insanları yaratması aklına gelmemiş. Bu da yetmiyor dünyayı yaratmış sözde ama dünyada yaşam 3.8 milyar yıldır var burada da 3.8 milyar küsür yıl beklemiş son 300 yılda insan denen canlıyı yaratmış. Fizik ve biyoloji bilen birinin bunlara inanma ihtimali sıfır. Bu 300 bin ibaresi yine bilimin bulduğu değer. Dinlere kalırsanız insanlık tarihi 10 bin yılın ötesine geçemiyor.

Keşke sandığınız kadar basit olsaydı tanrı insanı yarattı ve bitti. Siz sadece kendinizi kandırıyorsunuz ölümü kabullenemediğiniz için kendinize bir hayal dünyası kurmuşsunuz o hayallerin mantığa uyması umrunuz da değil, sorgulamıyorsunuz da, sadece o hayallere tutanarak yaşamaya çalışıyorsunuz.
 
Neden olmayalım? Evrende milyarlarca madde varken özellikle insanın sebebini sorgulamak saçma mesela bir su samuru neden varsa sende o sebepten dolayı varsın.
 
Biz neden varız? Neden düşünüyoruz, bilincimiz var nasıl oluyor?

Konuyu din bazında düşünürsek Tanrı istediği için varız yani başka bir nedeni yoktur diye düşünüyorum.

Fakat dinden bağımsız olarak ele alırsak sebebini bilmiyorum herkesin kendi amaçları var ve bu doğrultuda yaşıyor ama neden varız veya neden düşünüyoruz maalesef bir fikrim yok.
 
Trilyonlarca gök cismi yarattığı iddaa edilen bir yaratıcının ihtiyacı varmış gibi kendisine tapması için insanları yarattığını sanmak akıl tutulmasıdır.
Akli dengesi yerinde olan her insanın bireysel olarak karar verme hakkı vardır. Ne olursa olsun başkalarının görüşlerine saygı göstermeden kendi görüşüne saygı beklemek kabul edilemez. 200 yıl geçmişe gidip bu gün geldiğimiz noktayı, icat ettiğimiz şeyleri söyleseydik bize deli der, cadılıkla suçlarlardı. 100 yıl sonra hayatının aslında bir simülasyon, birisinin eğlenmek için yarattığı veya programladığı bir şey olduğunu bile bilemeyiz çünkü biz aciz ve cahil varlıklarız. Bu gün kendi varlığını sorgulayan ve başkası tarafından üretilen bir yapay zekanın yaşadığı şeyleri yarın biz de yalayabiliriz. Her ne kadar mantıklı gelse de kendi görüşünden bile %100 şekilde haklıymış gibi konuşmanı önermem. Şüphe tek gerçektir.
 
Seninle tartışmak isterdim ama geçen zamanlarda yazdığın bir mesajda İncil ve Tevratta, Kurandaki hicr 9 gibi Allah tarafından korunduğuna dair yazılar var demiştin halbuki öyle bir şey yok.Dolayısıyla yalan sözlerinle tartışmada üste çıkacağına dair hiç şüphem yok. Kendini aydın sanmaya devam edebilirsin iyi akşamlar.

ölümü kabullenemediğiniz için kendinize bir hayal dünyası kurmuşsunuz o hayallerin mantığa uyması umrunuz da değil, sorgulamıyorsunuz da, sadece o hayallere tutanarak yaşamaya çalışıyorsunuz.
Ölümü çok kabulleniyorum aslında şuan ölsem razıyım. Bayağı boş hayattayız doğuyoruz ve ölüyoruz bu 2 kavram arasındaki sebep sınav da olmamız. Başka mantıklı açıklaması yoktur. Herşeyin sebebi varsa hayatta olmamızın da sebebi sınavdır.
@Eldrithc yetmedi mi bilader ?
 
Son düzenleme:
Yetmedi biladerim. Ben bile senin bu verdiğin cevabı verebiliyorum zaten. İbadet için yaratıldık sinav icin yaratildik vesaire. Ben sana evrim diyeceğim sen bana Allah diyeceksin bir yere varamayız yani. Yukarıda bu kadar tesadüf nasil denk geldi falan denilmiş de, Allah nasıl oluştu onu anlatmalarını isterim. Tesadüf denk geldiği de yok aslında ama neyse.
 
Ben 2. Paragrafı atmadan önce emoji yolladin bana hocam. Trollemeye mi çalışıyorsun beni ?
 
Objektif olarak kimse mantıklı cevap veremez. Doğarken bilinçli doğmadık, şundan dolayı dünyaya geldin, şu amaçla burdasın diyen olmadı. Din açısından bakılırsa zaten cevap belli, objektif cevabı vermeye çalıştım ben. Sonuçta bir bilincimiz var ve bu bilince fısıldayan bir aracı var mıydı?
 
Ben 2. Paragrafı atmadan önce emoji yolladin bana hocam. Trollemeye mi çalışıyorsun beni ?
Arkadaş size herhangi bir şey dememesine rağmen yalan söyleyeceğinize eminim demeniz ve aydın diyerek asagilamaniz komigime gitti.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…