AsjasFıdas1000
Hectopat
O günü benim ülkeme sokmasınlar. Başka bir isimle girsin. "KARA" gibi aşağılayıcı bir kelimeyi o günle yan yana yazmasınlar. Süper Cuma mı? Olur. Ben o güne karşı değilim o isme karşıyımMilli günler bütün milletleri kapsamaz. Ne yani, Cuma günü senin için kutsal diye ya da 10 Kasım Atatürk'ü sevenler için hüzünlü diye bütün Dünya'nın o günlerde çok uzun süredir yaşattıkları bir kültürü ortadan kaldırmasını mı bekliyorsun? Ona bakarsan senin de kutladığın günlerin pek çoğu başka bir çok ülkede kötü olarak anılan günler olabilir, onlar da dese biz rahatsız oluyoruz o kutlamayı o gün yapmanızdan diye; biz de iyi o zaman hafta kutlarız diye kültürümüzde var olan günlerin tarihlerini mi değiştirmek zorundayız?
Bir ülkeye bir ürünü sokarken o ülkenin durumuna göre hareket eder şirketler. Mesela Türkiye'de petrol pahalı. Düşük hacimli motora sahip araçları gönderirler. Ama Black Friday olayı da tam olarak göz önüne sokmalık bir durum. Bizim ülkemiz de bu gün mübarek değil mi? O zaman farklı bir isimle sokarsın ülkeye. Suç sizde değil ben tam olarak kendi düşüncelerimi tam olarak kelimelere dökemedim. Benim demek istediğim budur. Her ülke de yap ama bizim ülkede KARA CUMA olmaz siz de biliyorsunuz. Hiç değilse o ezan dinmesin diye verdiğimiz şehitler uğruna ben bunu sevmiyorum. Sizin düşünceleriniz nedir bilememElbette Black Friday, İslam'a veya bir başka dine hakaret değildir.
İnternette Black Friday ile ilgili binlerce bilgilendirici yazı var. Ne işe yaradığını, niye olduğunu açıklayan binlerce yazı var. Ve Black Friday hakkında hiç bir doğru bir araştırmanız veya araştırmanız yokken, "Mübarek günümüz olan CUMA gününü bile Black Friday diye allayıp pullayıp bize yedirmeye çalışıyorlar." demişsiniz. Asıl yanlış budur. Ağır konuştuğum için çok özür dilerim.En büyük problem, kasıtlı olarak yanlış anlamaya çalışıp, saldırmak. Ve bende son yazdıklarınızda saldırıdan başka bir şey göremedim.
O konuda "Yallah Arabistan'a" dan sonra, araştırıp, doğruyu bulmuşsunuz sanırım. Çünkü o konuda Black Friday ile ilgili yazdıklarınızla, bu konuda Black Friday ile ilgili yazdıklarınız çok farklı diyebilirim, ki ben hala doğruyu kabullendiğinizi sanmıyorum. Sadece yine olumsuz tepki almamak için, kısa süreliğine ayak uydurmaya çalışmışsınız diyelim.Veya direk, anlamak istememek, haksız olduğunu kabul etmekten daha caziptir, diyeyim.
Black Friday hiç bir dine hakaret değildir. Black Friday hakaret, karalama gibi bir şey olsa da, ki değil, bunun İslam'a karşı olduğunu nereden bileceksiniz ? Çoğu dinde cuma günü mübarektir. Buradan sadece İslam'a pay çıkartarak, saldırmak yanlıştır. Tıpkı geçen yıl, yıl başında insanları katlettikleri gibi, çocuklarda veya dinine bağlı insanlarda çoğu olumsuz tepkiye yol açarak "BEYİN YIKAMAKTAN" başka bir şey yapmıyorsunuz.
"Yallah Arabistan'a" tepkisine gelecek olursak, tabi ki bir forum üyesinin, hatta bir forum yöneticisinin bu şekilde tepki vermesi yanlış. Bu tarz cümleleri kurmak kimsenin haddine değildir, kişinin hayatına da müdahaleden başka bir şey değildir. Ama internette binlerce açıklayıcı yazı varken, bunları yazan kişiye, değil forum üyesi, 500 kişinin karşısında konuşsam da aynı tepkiyi verirdim. Hiç kime sabır taşı değil. İnsaf, vicdan...Lütfen.
Buna ek olarak benim bu günü sevmeme nedenim neden Cuma olduğuyla alakalı değil. Şöyle bir örnek vereyim. Bir gün çıkarsınlar "Yaşasın 10 Kasım" gibi. İşte bu hissettiğin duyguyu hissetmemin nedenidir benim bu direnişim
O gün içerisinde bu ülkedeki kaç şirket bu indirimleri aynı isimle yapmadı? KOTON LC WAKIKI DEFACTO gibi markalardan bahsediyorum. İşte burada senin de bana destek olman gerekiyor biz o ismi o günü kendi ülkemizde istemiyoruz. Ha çok mu meraklılar yapmaya? İsmi değiştirip 1080Tİ 1000TL den satsınlar bunun gibi gerçek indirim yapsınlar ülkemizde, itirazımız olmaz. Ama kazağı 10TL azaltıp indirim gibi yapıp bir de o ismi koymaları saçmalık. Neyse sanırım uzlaşmaya vardık.O zaman tepkini Black Friday denilen bir kampanya gününe değil, kendi ülkenin sahip olmadığı bu kültürü buraya empoze etmeye çalışan şirketlere göster. Black Friday kampanyası Türkiye'de yapılmasa da olur, onun yerine yılın başka bir gününü başka bir isimle buna benzer bir kampanya olarak belirlenmesine kimsenin itirazı olmaz.
Cümlenin sonunda söylediğin bizim ülkeye o isimle sokmanın, dinimize yapılan bir saldırıdan ne farkı olduğunu sorabilir miyim? Ya Allah Aşkına alttan alayım diyorum ama gerçekten olmuyor. Hepiniz teknik detayları seven insanlarsınız. Pentagon İkiz Kuleler saldırısını kim yaptı? Müslümanlar diyeceksiniz. Ama gel gelelim ki Amerika'nın kendi elleriyle havaya uçurduğu binayı müslümanlara yıkıp müslüman ülkelere saldırarak milyonlarca kişiyi katlederek 15 Temmuz gibi olayları düzenleyip bize zarar vererek hayranlığımızı kazanıyor. Sadece Black Friday değil her anlamda yapılan saldırı var. Kudüs İsraile gidiyor siz gözlerinizi sadece BİOS ekranında tutun tamam mı? Sadece kasa toplayın. Yarın uğruna savaşacak birşeyimiz kalmadığında Siber Savaş dahi bize bir zafer getirmeyecek. Saldırıysa her alanda saldırı. Sevmiyorum arkadaşım benim asker kardeşimi şehit eden kansızlara silah veren ülkeyi ve onun önemli günlerini sevmiyorum. Bizim ülkeye sokmasını sevmiyorum. Nasıl insanlar oldunuz siz? 8 şehitin olduğu gün kendini asan bir Youtuber için ağladınız hepiniz. Ben sizi bir tek alkışlıyorum. Bir tek siz haklısınız...Konuyu değiştiriyorsun, en başından tepkini yanlış olarak gösterdin ve karşılığında ön yargılı (ve doğru çıkan bir ön yargı) bir cevap aldın. Konuyu da Black Friday gününü Müslümanların kutsal gününe yapılan bir saldırı olan lanse etmek için açtın ve alakası olmadığına dair bir sürü cevap aldın ki hepsi de doğru olan cevaplardı. En başından o günü bir topluluğun inancına olan saldırı olarak anmaya kalkmak yerine, o gün bizim kültürümüzde yokken aynı isimle uygulanması gereksiz deseydin zaten o cevabı almayacaktın.