Black IPS monitör tavsiyesi

zzaf

Megapat
Makaleler
1
Yer
Osmaniye
Daha fazla  
Meslek
Elektronik Teknolojileri
Merhaba, yaklaşık 1 haftadır monitör araştırıyorum. Kafa kafaya verip bir bilene sormak lazım bu işleri. :)

Çok fazla monitör inceledim. FPS oyuncusu değilim, önemli olan doğru renk doğruluğu ve daha doğru siyah renk hikayeli oyunlar ve film için gerekli olacak bu monitör bana.
27" 2k monitör arıyorum..
144 mhz yeterli.
Black IPS panel, En az 2000:1 Kontras oranı black ips için.
Va Panel tavsiyeniz olursa 3000:1 veya 4000:1 üstü.
1 MS veya 5 MS pek takılmıyorum bu oranlara çünkü FPS oyuncusu değilim.
En az 350cd parlaklık.
Srgb oranı %100 1.07 milyar renk oranlarında.
Siyahların siyaha daha çok benzediği, net gözü doyuran bir monitör arıyorum, zaten bunun için Black IPS lere baktım.

Dell in U2724D modeli gidip geliyor aklımda, sizler ne düşünüyorsunuz? Black IPS panel deneyen oldu mu, siyahlar nasıl görünüyor? Konuşalım..

Son düzenleme:
Merhaba, yaklaşık 1 haftadır monitör araştırıyorum. Kafa kafaya verip bir bilene sormak lazım bu işleri. :)

Çok fazla monitör inceledim. FPS oyuncusu değilim, önemli olan doğru renk doğruluğu ve daha doğru siyah renk hikayeli oyunlar ve film için gerekli olacak bu monitör bana.

Max 144 Hz yeterli.
Black IPS panel, En az 2000:1 Kontras oranı black ips için.
Va Panel tavsiyeniz olursa 3000:1 veya 4000:1 üstü.
1 MS veya 5 MS pek takılmıyorum bu oranlara çünkü FPS oyuncusu değilim.
En az 350cd parlaklık.
Srgb oranı %100 1.07 milyar renk oranlarında.
Siyahların siyaha daha çok benzediği, net gözü doyuran bir monitör arıyorum, zaten bunun için Black IPS lere baktım.

Dell in U2724D modeli gidip geliyor aklımda, sizler ne düşünüyorsunuz? Black IPS panel deneyen oldu mu, siyahlar nasıl görünüyor? Konuşalım..
Hocam oled monitörlere bakmayı dene.

LG UltraGear 24GN65R-B 144 Hz 1 ms IPS 23.8 inç 1920X1080.
Dostum 2K arıyorum.. Konuya yazmayı unutmuşum :)

Hocam oled monitörlere bakmayı dene.
Oled bütçesi yüksek oluyor.. Birde yanma riskinden dolayı ama en önemlisi fiyatları şuan yüksek olduğu için yanaşamıyorum.. Gerçi Samsung' un öğrenci indirimi var onla kaça geliyor yüksek değilse değerlendirilir..

Dostum 2K arıyorum. Konuya yazmayı unutmuşum :)

OLED bütçesi yüksek oluyor. Bir de yanma riskinden dolayı ama en önemlisi fiyatları şu an yüksek olduğu için yanaşamıyorum. Gerçi Samsung'un öğrenci indirimi var onunla kaça geliyor yüksek değilse değerlendirilir.

G65B dediklerinize uyuyor, fiyatı 10k. OLED G6 ise 18K'ya alınabiliyor.

G65B dediklerinize uyuyor, fiyatı 10k. OLED G6 ise 18K'ya alınabiliyor.

Dostum şu an G65B ile Black IPS panelleri arasında gelip gidiyorum. Black IPS'nin kontrastı 2000:1 ve siyahları normal IPS'ye göre %35 daha siyah diyorlar. Denetimleyen oldu mu hiç Black IPS panelini acaba. VA'nın yerini alabilir mi Black IPS.

Dostum şu an G65B ile Black IPS panelleri arasında gelip gidiyorum. Black IPS'nin kontrastı 2000:1 ve siyahları normal IPS'ye göre %35 daha siyah diyorlar. Denetimleyen oldu mu hiç Black IPS panelini acaba. VA'nın yerini alabilir mi Black IPS.

TR de satılanlar 60-120Hz ve fiyatları 20k bandında. Bu bütçelerde G6 OLED alırım. Ayrıca tepki süreleri de pek iyi değil. Oyuncu monitörü ayarında bir model TR de olursa ve fiyatı da uygun olursa bakarız. Şu anlık alınabilirliği yok.

TR de satılanlar 60-120Hz ve fiyatları 20k bandında. Bu bütçelerde G6 OLED alırım. Ayrıca tepki süreleri de pek iyi değil. Oyuncu monitörü ayarında bir model TR de olursa ve fiyatı da uygun olursa bakarız. Şu anlık alınabilirliği yok.

Fiyatı G65B bin fiyatı için 10k yı ben bulamadım. Nerede 10 bin liraya satılıyor.

Samsung'un sitesinde öğrenci indirimiyle 10K'ya satılıyor. Sık sık da 10-11k bana düşüyor.

İlgilendiğiniz için teşekkürler ancak benim için en uygun monitörün mini LED IPS panel olduğuna karar verdim. OLED'in riski fazla bir sürü para vereceksin yalnızca 3 yıl yanmama garantisi veriyor. Bu bana göre büyük zarar sonuçta biton para vereceksin 3 yıl sonra monitör çöpde olabilir ve gereksiz pahalılıkta OLED'ler.

Türkiye de mini LED IPS panel satışları başlarsa bende bir monitör alacağım şimdilik eski monitörle devam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı