Valla hocam geri monkey shoulder almaya karar vermiştim ama dediğiniz kategoriden bu fiyatlarda viski öneriniz varmıdır
Apaçık yazayım...
Milyon yıldır adam gibi viski/burbon satın almıyorum.
Pandemiden öncelerde en son yurtdışına çıkıp dönerken almıştım şişelerce... onlar bitti.
Eskiden para değildi viski, maaşa oranı da iyiydi. Şimdi bana göre fahiş oldu fiyatlar, kazancıma kıyasla.
En ucuz blend Scotch, hatta tekellerin indirimlerini yakalayıp daha da ucuza... alıp nefsimi köreltiyorum.
Monkey Shoulder'a bakın. Alacağınız yerde hangisi var. İnternette onu aratın, ne denmiş, ona göre.
Black Label fiyatına göre garantidir. En çok taklidi olanlardandır.
Neticede, içilip bitirilmeyecekse... zaten anlamı yok. Alınız, belli kategorilerden bir kaç tane... daha sonraki zamma referans olur.
Ha benim gözüm hala 52-60 derece small batch Knob Creek'te, ama hala yok galiba memlekette.
Burbon derseniz... garantiler: Maker's Mark, Woodford Reserve, (Jim Beam) Devil's Cut. Bunların en basitleri dahi sevindirir.
Yıllandırılmışlara gelirsek...
Macallan, Glenfiddich, Glen o bu şu... Atıyorum içersiniz 8 yıllık yahut Select bilmemne... bayılırsınız. O cesaretle alırsınız 12 yıllık yahut Premium bilmemne... şişeyi kırasınız gelir.
Okumak lazım viski sitelerini ama reklamcı olmayanları. Ha bir de... "tarçınımsı giriş ile olgunlaşan meyvemsi/incirsi devam ile bitirişi ahududu tadında..." benzeri yorum yapan varsa... ben arkama bakmadan kaçarım. Bir istisna... bariz olarak, fıçının önceki mevcudunun tadı hissediliyor denmiş ve o tad olumlu ise, ben bunu tercih ederim.
Ya özetle, alın farklı kategorilerden, deneyin görün. İlla ki içilip keyif alınacak. Benim beğendiğim size terstir mesela, onçün.