Çözüldü Black Mesa Linux native versiyonu açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Linux

Teslim Olan

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
nvidia 3050 laptop gpu
Black Mesa oyununu Steam'den satın aldım ama Linux native versiyonu açılmıyor. Proton GE ile açabiliyorum ama aşırı performans düşüklüğü yaşatıyor ve oyun aşırı geç açılıyor. Sürekli de kilitleniyor. Kilitlenmeden sonra zorla kapatıyorum ve tekrar açılması 3-4 dakika sürüyor.

Native sürümü ise hiç açılmıyor. Play diyorum, oyun açılmadan tekrar Play butonu geliyor.

Sorunu nasıl tespit edip çözebiliriz?

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tüm proton sürümlerini denedim ama sonuç değişmedi. Çeşitli yöntemlerle çözüm buldum,
Kod:
flatpak enter #id bash
ile konteynerin içine girdim.
Kod:
__NV_PRIME_RENDER_OFFLOAD=1 __VK_LAYER_NV_optimus=NVIDIA_only __GLX_VENDOR_LIBRARY_NAME=nvidia /home/h/.var/app/com.valvesoftware.Steam/.local/share/Steam/ubuntu12_32/steam-launch-wrapper -- /home/h/.var/app/com.valvesoftware.Steam/.local/share/Steam/ubuntu12_32/reaper SteamLaunch AppId=362890 -- /home/h/.var/app/com.valvesoftware.Steam/.local/share/Steam/steamapps/common/SteamLinuxRuntime_soldier/_v2-entry-point --verb=waitforexitandrun -- /home/h/.var/app/com.valvesoftware.Steam/.local/share/Steam/steamapps/common/Black\ Mesa/bms.sh -game bms +developer 0 -steam -oldgameui -game bshift -console -insecure
Sonra bu komutu girerek oyunu açınca oyun açıldı.
@Teslim Olan burda kişilerin yaptıkları ayarları kendi bilgisayarınızda uygulayarak deneyebilirsiniz.

Benim yaşadığım sorunu native sürüm olarak yaşayanlar da olmuş ama çözüm koymamışlar. Birçok Proton sürümünü indirip denedim yine ani kitlenmeler ve geç açılma sorunun çözemedim burada da çözüm bulamadım maalesef.

@Teslim Olan ordaki kişilerin Steam başlatma seçeneklerine yazdıkları kodları kendi bilgisayarında uygula. Proton kullanmadan dene yani native olarak açmayı dene "Steam play uyumluluk aracını kullanmayı zorla" yı işaretlemeden dene yani native olarak açmış oluyorsun. Proton olarak Proton ge deneme düz Proton dene yani Valve'ın kendi Proton'unu dene.

Tüm proton sürümlerini denedim ama sonuç değişmedi. Çeşitli yöntemlerle çözüm buldum,
Kod:
flatpak enter #id bash
ile konteynerin içine girdim.
Kod:
__NV_PRIME_RENDER_OFFLOAD=1 __VK_LAYER_NV_optimus=NVIDIA_only __GLX_VENDOR_LIBRARY_NAME=nvidia /home/h/.var/app/com.valvesoftware.Steam/.local/share/Steam/ubuntu12_32/steam-launch-wrapper -- /home/h/.var/app/com.valvesoftware.Steam/.local/share/Steam/ubuntu12_32/reaper SteamLaunch AppId=362890 -- /home/h/.var/app/com.valvesoftware.Steam/.local/share/Steam/steamapps/common/SteamLinuxRuntime_soldier/_v2-entry-point --verb=waitforexitandrun -- /home/h/.var/app/com.valvesoftware.Steam/.local/share/Steam/steamapps/common/Black\ Mesa/bms.sh -game bms +developer 0 -steam -oldgameui -game bshift -console -insecure
Sonra bu komutu girerek oyunu açınca oyun açıldı.

Çözüm
@Teslim Olan ordaki komut NVIDIA ekran kartı ile oyunu başlatmak için NVIDIA'nın resmi önerdiği komut zaten. Senin oyunun NVIDIA kartın ile açılmıyormuş anladığım kadarıyla.

@Teslim Olan oradaki komut NVIDIA ekran kartı ile oyunu başlatmak için NVIDIA'nın resmi önerdiği komut zaten. Senin oyunun NVIDIA kartın ile açılmıyormuş anladığım kadarıyla.

Yok onu yazmadan da açılıyor. Onu ben manuel ekledim performans artsın diye. Steam'in default ayarları ile oyun native olarak açılmıyor manuel başlatma komutu gerekiyor illaki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…