@YüzbaşıJohnPrice yardımınız için teşekkür ederim.
Aşağıdaki sistemi aldım Tebilon üzerinden.
Eki Görüntüle 2439922
@YüzbaşıJohnPrice Forumda araştırırken birçok kişi bu kartı önerince versuslarda 600 tl fark ile b650m'e yükseltmiştim. Siz böyle söyleyince bir soru işareti oluşmadı değil. Peki iptal edip, diğer anakart ile beraber yeniden mi sipariş geçmemi önerirsiniz? Uzun vadede sıkıntı yaşamak istemiyorum, kronik sorunlu bir cihaz mı?Hayırlı olsun fakat keşke sormadan başka bir şey değiştirmeseydiniz. S2H sıkıntılı bir anakart. Umarım sorun yaşamazsınız.
@efebatiin 28.616,68'e aldım.Ne kadara aldın?
@YüzbaşıJohnPrice forumda araştırırken birçok kişi bu kartı önerince versuslarda 600 TL fark ile B650M'e yükseltmiştim. Siz böyle söyleyince bir soru işareti oluşmadı değil. Peki iptal edip, diğer anakart ile beraber yeniden mi sipariş geçmemi önerirsiniz? Uzun vadede sıkıntı yaşamak istemiyorum, kronik sorunlu bir cihaz mı?
@efebatiin 28.616, 68'e aldım.
Açıkçası 25k diye yola çıkmıştım ama kasayı değiştir, RAM'i değiştir, anakartı değiştir derken 28'e kadar çıkmış oldum.
@efebatiin O halde bu kasayı iptal edip, kasayı Vento yapıp, anakartı a620m-h olarak bıraktığım senaryoda tekrar sipariş geçeyim.Bence gereksiz olmuş @YüzbaşıJohnPrice attığı sistemde Vento 650W kasayı seçince fiyat 200TL düşüyor haberiniz olsun. O anakart yanlış hatırlamıyorsam Secure Boot sorunlu deniyordu ve bence RAM'leri şu an 1x16 kullanabilirsin zamanla 2x16 yaparsın. Bu sisteme bence sadece ekstra olarak işlemci soğutucu alınabilir onun dışında bence gereksiz.
Ne kadar çok bence demişim
@efebatiin o halde bu kasayı iptal edip, kasayı Vento yapıp, anakartı A620M-H olarak bıraktığım senaryoda tekrar sipariş geçeyim.
RAM'leri 32 yapmamın sebebi, render işlemleri ve aktif olarak çok RAM tüketen işlemler yapıyorum eş zamanlı. 16 GB RAM'li senaryoda bu konuda sıkıntı yaşamamak için 32 yapmıştım.
Toparlayacak olursam bu şekilde sipariş geçeceğim tekrar:
- Gigabyte A620M-H A620 soket AM5 PCI-e 4.0 DDR5 6400 MHz M.2 mATX anakart.
- AMD Ryzen 5 7500F soket AM5 3.7GHz/5.0GHz 32MB 65W 5nm MPK fanlı-kutusuz işlemci.
- Hikvision 512 GB NVMe M.2 okuma 3500 MB / yazma 2545 MB -HS-SSD-E3000/512G
- Gigabyte Radeon RX 7600 Gaming OC 8 GB GDDR6 128bit FSR 3 AMD ekran kartı-GV-R76Gaming OC-8gd
- Corsair Vengeance LPX 32 GB (2x16 GB) 5600MHz DDR5 CL36 RAM BULK-CMK5X16G1B56Z36A2/2
- Vento VG10F-FSP 650W 80Plus mesh temperli camlı USB 3.0 ATX Rainbow gamings kasa
Ek olarak @YüzbaşıJohnPrice'ın önerdiği kule tipi soğutmayı sipariş geçmiştim.
- Thermalright Assassin X 120 refined SE RGB V2 TL-C12C-L V2 120mm 4 X 6mm ısı borulu Intel-AMD uyumlu hava soğutucu – 2 yıl birebir değişim garantili
Thermalright Assassin X 120 Refined Hava Soğutucu
Hem AMD hem de Intel ana platformlarını destekler. Oyun ve ağır iş yükleri altında CPU’yu serin ve sabit tutar.www.gaming.gen.tr
@efebatiin Orada da içime sinmeyen bu bütçelere 4060'ın WINDFORCE'unu alabiliyorum. O da hiç önerilmemiş. Kesinlike uzak durun demişler genel olarak.Render yapıyorsan NVIDIA veya b580 almak daha mantıklı olur hocam.
@efebatiin orada da içime sinmeyen bu bütçelere 4060'ın Windforce'unu alabiliyorum. O da hiç önerilmemiş. Kesinlike uzak durun demişler genel olarak.
%100 render değil tabii ki, Mac M4 Pro kullanıyorum. Bu kasayı sipariş etmekteki tek amacım render değil. Gaming tarafı içinde düşünmüştüm.
@efebatiin Peki render bağımsız bakacak olursanız bu sistem bu fiyat bandı için iyi midir?Render konusunda AMD bayağı kötü diye biliyorum hocam. Amacın sadece render değilse alınabilir.
Intel önermesemde şu sistemde bakabilirsin.
RAM'i Goodram kasayı Vento SSD G2 seçebilirsin.
Render konusunda B580 daha iyi diye biliyorum.
Yanıyor.Ne sıkıntısı var hocam? RAM voltajları falan mı? Merak ettim.
@YüzbaşıJohnPrice İtopya üzerinden önereceğiniz bu sisteme denk bir sistem var mıdır?Yanıyor.