Sürprizbozan Bleach neden abartılıyor?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
3 büyükleri yanlış anlamışsınız siz. En iyi 3 shounen değil bu animeler/mangalar en çok satan ve bu türün popüleşmesine ön ayak olanlar 3 büyük olarak adlandırılıyor.
Hayır 3 büyüklerin nasıl adlandırıldığını bende biliyorum ama Hunter x Hunter varken Bleach'in üç büyüklerden biri olması bana çok saçma geliyor. Naruto, One Piece ve Hunter x Hunter'in aksine Bleach bana farkını ortaya koyacak bir şey göstermedi şahsen.

Bu tarz animeler overrated olmasa shounen diye bir şey olmaz zaten.

O konuda haklısınız. Fakat her shounenin abartıldığını düşünüyorum. Hepsi ortalama hikayeye sahip bence. Eğer Evangelion shounen olarak sayılıyorsa (yazarın bir açıklamasında shounen olarak kabul ettiğini okumuştum) en çok Evangelion hakediyor bence.

3 büyükleri yanlış anlamışsınız siz. En iyi 3 shounen değil bu animeler/mangalar en çok satan ve bu türün popüleşmesine ön ayak olanlar 3 büyük olarak adlandırılıyor.
Işte ben de onu diyorum. Neden bu kadar satmış?

Işte ben de onu diyorum. Neden bu kadar satmış?
Dert ettiğin şey her shounende var? Hangi ana karakter şöyle güçlğ böyle güçlü diye tanıtılan kötü adamları 5 dk sonra saçma salak power up’larla yenmiyor? Naruto, bleach gibi mangalar başladı bitti bir deneyim için yazılmıyor. Hepsinin sürdürmesi gereken belirli bir gelir olduğu için uzatılıyor, gereksiz karakterler ekleniyor, boş power up’lar alınıyor. Jump’da böyle yayınlanıp da özenli yapılmış çok az yapım var. Hele de üç büyük kesinlikle bunlardan değil. Bıliç’in diğerlerinden ayrılmasının ve üç büyüklerden biri olmasının sebebi ise manyak gaza dayalı bol aksiyonlu boş bir olay örgüsü (TYBW hariç) ve ota b*ka gülmeyen diğer çarlardan daha çok “havalı” gözüken ve gözükmeye çalıştırılan karakterler. Tam “hikaye umrumda değil bana fight ver” tayfanın sevdiği bir seri. Ben de seviyorum çünkü bunu çok iyi yapıyor. Anime olarak müzikler ve sanat tasarımı da yine neden özel olduğunu gösterebilir. Ama şu kesin, bu da diğer shonenler gibi belirli bir kalitenin üstüne çıkamayan vasat bir seriden fazla bir şey değil. İchigo’nun ilk başta teklediği kenpachinin aslında ne kadar güçlü olduğu, narutoda pain’in manyak güçlü biri olarak tanıtılıp sonra hocası jiraiyanın yenemediği bir villain’ı oturma organından çıkardığı power upla yenmesi veya OP’de lan bu adam yıldırım adam hiçbir şey işlemiyor diye tanıtılan eneli luffynin lastik olduğu için yenebilmesi ile aynı şey. (bunun en azından mantıklı bir sebebi var ama neyse) Shonenlerde böyle “saçmalıklar” vardır, çünkü asıl amaç izleyiciye kaliteli bir deneyim sunmak değil sadece PARA’dır, maalesef.

Evet çok kötü insanlar vasat işi seviyor demek ki.

Narutoya göre masterpiece

he bide dragon ball izledin mi onu sormak istiyorum çünkü bu üçünün de atası he izlemediyseniz bişey demiyorum bu anlattığın hep db serisinde oluyor

ya bleachin en leş charı bile diğer yan karakterden daha işlenişli

Maalesef pek fazla anime izlemedim. 3 büyük shounen'den yalnız one piece ve bleach izledim. Bana en abartılı gelen anime bleach oldu ama kesinlikle kötü bir anime demiyorum.

Maalesef pek fazla anime izlemedim. 3 büyük Shounen'den yalnız One piece ve bleach izledim. Bana en abartılı gelen anime bleach oldu ama kesinlikle kötü bir anime demiyorum.

E o zaman Naruto'yu bilmiyorsun burada Bleach'i overrated buluyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…