BleachBit 40 GB alan doldurdu

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
BleachBit denen programı kurdum. Program, temizlik programı ama 40 GB yeri doldurdu. Yer açacağına 40 GB yük bindirdi bilgisayara. Bu programı asla kullanmayın. Kesinlikle BleachBit programı ile kaynaklanıyor. Hiçbir BleachBit alakalı dosya yok ama gizemli bir şey gibi 40 GB yer kapladı. Kendi sitesinden indirdim. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu?

Düzenleme: 40 GB yetmedi. 90 GB boş alan vardı, 5 GB'a kadar düştü.

Son düzenleme:
Merhaba,

TreeSize Free adında bir program bulunuyor. Öncelikli olarak bu programı MS Store'dan indirin. Akabinde bu programla disk alanınıza bakın, yüksek disk alanı kullanan dosyaları buradan tespit edebilirsiniz. İlk aklıma programın sisteminizi hızlandırmak için hiberfil.sys ve pagefile.sys dosyalarını oluşturduğu geliyor. Ancak Windows güncelleştirmesi de indiriyor olabilir bilgisayarınız.

1654022381565.png

Boş disk alanı kutucuğunu işaretlediniz büyük ihtimalle.

Detaylı bilgi burada mevcut:

Kısaca: Sildiğiniz dosyaları kalıcı olarak silmek için diskteki boş alana veri yazılıp, yazılan veriler tekrardan siliyor.

BleachBit ve CCleaner tarzı yazılımlarda bu seçeneği seçmeden işlem yapmak daha iyidir.

Eki Görüntüle 1405224

boş disk alanı kutucuğunu işaretlediniz büyük ihtimalle.

Detaylı bilgi burada mevcut:

Kısaca: Sildiğiniz dosyaları kalıcı olarak silmek için diskteki boş alana veri yazılıp, yazılan veriler tekrardan siliyor.

BleachBit ve CCleaner tarzı yazılımlarda bu seçeneği seçmeden işlem yapmak daha iyidir.

Önüme ne geldiyse işaretlemiştim. Ama bence uygulamanın bunu yapması bana fazla tuhaf geldi. 90 GB'dan fazla yer vardı sonra 5 GB'a kadar düştü.

Önüme ne geldiyse işaretlemiştim. Bence uygulamanın bunu yapması bana fazla tuhaf geldi.
Tuhaf bir şey yok, demek ki bahsettiğim işlem gerçekleşmiş. Boş alanı temizleme seçeneğini kullanmadan bu yazılımlardan yararlanmak en sağlıklısı.

BleachBit yanıt vermedi ama temp dosyalarını temizledikten sonra sorun düzeldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı