Blender 3D nasıl öğrenilir?

Sefaozcan

Hectopat
Blender 3D öğrenmek istiyorum ama çok zor geldi. YouTube'dan baktım, fakat bayağı zor geldi, ne yapacağımı bilmiyorum. Yol gösterin bana. Grafik tasarım okuyorum, bütün programları öğrendim ama bir o kaldı. YouTube'dan izleyerek yapayım dedim ama anlamadım. Yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende öğrenmeye çalışıyorum ve Udemy'den ücretsiz kursları izliyorum ama videolar yeni değil ve hocalar neredeyse hiç detaylı anlatmıyor. Bu yüzden yine Udemy'den İngilizce dersleri izlemeni tavsiye ederim. Adamlar programa her yeni güncelleme geldiğinde en baştan kurs çekiyor bu nasıl istikrardır ya hu! Yabancı dilin yoksa mecburen diğerlerini dinlemelisin.

Valllahi hocam, videodan çok azim önemli, kendinde ugraşacaksın, keşfedeceksin, sade videoyla olmuyor, adam gibi anlatan da çok az.

Valllahi hocam, videodan çok azim önemli, kendinde ugraşacaksın, keşfedeceksin, sade videoyla olmuyor, adam gibi anlatan da çok az.
bende azim 0 hocam bir keresinde çok fena gaza gelip 3 saat boyunca uğraştım ama bir daha hiç kullanmadım programı. Yaklaşık 6 aydır masaüstündeki kısayolla gözgöze gelip duruyoruz ama asla elim varmıyor ona tıklamaya

Temel Blender arayüzünü anlarsan bu işi çözersin Blender'da ilk başta pek çok şey korkutucu olabilir. Başlangıçta yavaş yavaş başlayabilirsin eğitim videolarını izleyebilirsin projelerle öğrenebilirsin sabırlı ol ve her gün biraz uygula arkadaşın dediği gibi azim önemli.

Reis azim yoksa zaten uğraşma direk ama zaten neredeyse herkes zorluyor kendini öğrenmek için yani bir tek sen öyle değilsin eğer kendini zorlarsan bir yerden sonra alışırsın.

Arkadaşlar modelleme işi bir kaç saatlik videolar izleyerek öğrenilmez. Hele ki sürekli video izleyerek hiç öğrenilmez. Udemy'den bir eğitim seti alın. Günlük istikrarlı ve planlı bir şekilde bitirin. Temel arayüze ve kullanıma alıştıktan sonra öğrenip kendini geliştirmenin tek yolu KULLANMAK. Youtube üzerinde tutorial videoları var. O videodaki modeli önce yapmaya çalışın, ardından videoyu izleyip doğru ve yanlışlarınızı görün. Zaten adam akıllı bir kaç modeli ortaya koyabildikten sonra çocuk oyuncağı gibi gelecek.

Mimarım. Aktif olarak Sketchup, 3Dsmax, Cinema4D, zBrush, Substance Designer, Marvelous Designer ve Blender kullanan tecrübeli biri olarak söylüyorum bunu. Çağımızın eğitim konusundaki en büyük sorunu sadece video izleyerek bir şeylerin öğrenilebileceğinin sanılması.

Merhaba. Kullandığınız bu programlar için masaüstü mü yoksa dizüstü bilgisayar mı kullanıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…