Blender 3D nasıl öğrenilir?

Özellikle diz üstü bilgisayarınızın marka/modelini ve tavsiyenizi öğrenebilir miyim? Ben de benzer dizüstü bilgisayar araştırıyorum. Ancak karar veremiyorum.
Tam bir standartı yok bu işin. Bazı render motorları ekran kartını kullanarak render alırkan, bazıları işlemciyi kullanarak render alıyor. İş istasyonu cihazları kullanmayı pek sevmediğim için Hp Omen 17 (13. Nesil i7 - RTX 4070) ve Lenovo Legion Pro 7 (13. nesil i9 - RTX 4090) iki cihaza sahibim laptop olarak. Devamında önemli olan yüsek miktar RAM. Laptopları taşınabilir olarak kullandığımdan 32 gb Ram yeterli geldi ama masaüstümde çok daha yüksek ram tercih ediyorum. Modelleme programlarında poligon sayısı arttıkça çalışmak güçleştiği için ram miktarı çok önemli.

Yani özetle, bütçenizin yetebileceği en güçlü ekran kartı - işlemci - ram üçlüsüne sahip sistemi tercih edebilirsiniz. Tabi render esnasında işlemci ve ekran kartı kullanımı %100'e ulaştığından çok ciddi sıcaklıklara çıkılıyor. Soğutma sistemine de dikkat edilebilir. Laptopları böyle kullanımlar esnasında soğutucu ile destekliyorum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Yazdığınız gibi bütçe konusu önemli yer tutuyor. Ben de sonradan pişmanlık yaşamamak adına bu konuda bir süre daha beklemeye karar verdim. Müsaade ederseniz birkaç ay sonra bu konuda seçeneklerimi belirleyip (2 veya 3) tekrar sizden tavsiye almak isterim.

Ben sadece buradan öğrenebilirsiniz diye bir yorumda bulunmadım. Ayrıca inanın Blender Guru birçoğu Udemy kursundan daha iyi anlatıyor. Başlangıç için çok ideal bir kanal. Zaten tek bir kursla da %100 asla öğrenemezsin. Önyargılı da olmamak lazım.

O cevabı size istinaden yazmadım. Genel bir yorumdu.

@srdrrr
Elbette

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…