Blender 3D programında boolean sız delik açmak mümkün mü?

HEYMİRR

Femtopat
Daha fazla  
Blender da bazı modellere delik açmam gerekiyor 3D baskıda birbirlerine bağlanması için delikler acıyorum ama booleanla koyduğum delikler baskıda oraya koyduğum sembolle gözüküyor fotoğrafa bakarsanız dediğimi daha rahat anlarsınız: 1. fotoğraf Blender'dan alınan görsel 2. fotoğraf 3D baskıya hazırlanırken curadan alınan fotoğraf.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-11-25 163356.png
    495,3 KB · Görüntüleme: 67
  • Ekran görüntüsü 2023-11-25 163343.png
    64,7 KB · Görüntüleme: 54
3d yazma işini hiç bilmiyorum fakat fikir yürütelim.
Blenderda modelledikten sonra export alarak mı (Fbx, Obj vs. gibi) basıyorsunuz ?
Eğer bu şekildeyse export etmeden önce boolean modifier'ları apply ediyor musunuz ?
Bana sanki modifier'lar apply edilmemiş veya export alırken sadece seçili meshi export almamışsınız gibi geldi.

Makinemde şu an Blender yüklü değil cevabınıza göre düşünürüz nasıl çözülür.

İkinci husus boolean kullanmadan delik açmanız mümkün Knife tool'la (K) meshin istediğiniz yüzeyini kesip extrude edebilirsiniz ama sağ elinizle sol kulağınızı göstermek gibi olur verimsiz bir yöntem bence.

@Aclife'ın belirttiği gibi Boolean modifier/operasyonunu apply etmen gerekli. Onun dışında kendi ihtiyacına göre yüzeyleri planlayıp polygon Flow'a uygun şekilde delik veya çıkıntı düzenleyebilirsin modelleme kabiliyetine göre - ve tabii dosya trigon deryası değilse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…