Blender için resim yeteneğine ihtiyaç var mıdır?

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
Normalde küçük yaşlarda resim çizmeye başladım ama karalamadan ibaret. Sonrasında azıcık daha ciddiye aldığım dönemde de salacağım tuttu. Şu an hiçbir yeteneğim, hobim yok oyun oynamaktan başka. Blender öğrenmeye başlamayı düşünüyorum ama ondan önce donanımlı mı olmam lazım? Öyleyse sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde küçük yaşlarda resim çizmeye başladım ama karalamadan ibaret. Sonrasında azıcık daha ciddiye aldığım dönemde de salacağım tuttu. Şu an hiçbir yeteneğim, hobim yok oyun oynamaktan başka. Blender öğrenmeye başlamayı düşünüyorum ama ondan önce donanımlı mı olmam lazım? Öyleyse sizce ne yapmalıyım?
Asla resim çizemem. Ama Blender cok uzun seneler kullandım profesyonel is bilr aldim birkaç tane. Golgelendirmeyi ve sekilleri tahmin etmenize gerek yok direkt sekil karşınızda o yuzden resim yetenegi sart degil bence.

Bir program öğrenmekten başlamak hata olur.
Blender bir araçtır. Sizin işinizi görür görmez.

Siz ne yapmak istiyorsunuz o önemli.
Oyun mu yapacaksınız? Film mi?

Hedeflediğiniz şeyi netleştirip altını dolduramazsanız,
bir süre sonra kendinizi de inandıramayacağınız için yarıda bırakacaksınız.

Bunun adı bugün Blender olur, yarın Python olur, bir müzik programı olur.

Hayatla ilgili ne yapmak istiyorsunuz?

Neden öğreneceğin hakkında bir fikrin yoksa, başla, baktın olmuyor, olmaz.

Resim ve/veya görsel yetenek istiyor evet, olan şeyleri kopyalayan çok insan var ve bu ne sektörü, ne yapanları ne de insanlığı ileri götürüyor. Tabi çalışılan yer ve alınan işlerin de buna katkısı büyük artı ve eksi olarak.

Bunun negatif örneğini şöyle vereceğim, üniversite sınavlarından sonra yetenek sınavlarının kaldırılması sonucu bölümlere yerleşen çoğu öğrencinin diploma alana kadar %90'ı mutsuz - eğitim veren taraf için de çok yorucu - diploma aldıktan sonra da kalanın %5'i mutlu bir hayat sürüyor. %95 mutlu değil, çıkan işler kötü, bu kötü işlerle beslenen toplumların da kalitesi düşüyor.

Bir program öğrenmekten başlamak hata olur.
Blender bir araçtır. Sizin işinizi görür görmez.

Siz ne yapmak istiyorsunuz o önemli.
Oyun mu yapacaksınız? Film mi?

Hedeflediğiniz şeyi netleştirip altını dolduramazsanız,
bir süre sonra kendinizi de inandıramayacağınız için yarıda bırakacaksınız.

Bunun adı bugün Blender olur, yarın Python olur, bir müzik programı olur.

Hayatla ilgili ne yapmak istiyorsunuz?
Hobi edinmek istiyorum ve yeteneğim olsun istiyorum hayatta. Lakin oyun veya film çok uçuk fikirler. Sadece 3D modelleme yapmak istiyorum. Bir nevi kağıda ne çiziyorsam blender'da çok daha gerçekçi halini oluşturmak. Örnek veriyorum 0'dan bir karakter yapmak.

Neden öğreneceğin hakkında bir fikrin yoksa, başla, baktın olmuyor, olmaz.

Resim ve/veya görsel yetenek istiyor evet, olan şeyleri kopyalayan çok insan var ve bu ne sektörü, ne yapanları ne de insanlığı ileri götürüyor. Tabi çalışılan yer ve alınan işlerin de buna katkısı büyük artı ve eksi olarak.

Bunun negatif örneğini şöyle vereceğim, üniversite sınavlarından sonra yetenek sınavlarının kaldırılması sonucu bölümlere yerleşen çoğu öğrencinin diploma alana kadar %90'ı mutsuz - eğitim veren taraf için de çok yorucu - diploma aldıktan sonra da kalanın %5'i mutlu bir hayat sürüyor. %95 mutlu değil, çıkan işler kötü, bu kötü işlerle beslenen toplumların da kalitesi düşüyor.
Olan şeyleri kopyalama fikri bana çok garip gelmişti. Hani resim çizerken bile kafadan çizmeye çalışırdım küçük yaşlarda... Neden öğrenmek istediğime gelecek olursam sadece kendimi eğlendirmek için ama böyle baştan savma bir yetenekle de yapmak istemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı