Blender nasıl öğrenilir?

Yiğit_17

Hectopat
Yer
Ankara/Gölbaşı
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 4.4 GHz
Powercolor hellhound RX 6600
Fury beast 16gb 3200MHZ x1
Kioxia exceria G2 1TB
Gigabyte B450M-K
MSI MAG A600DN
Redmi Note 11 Pro
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar yazın boş vakitlerimi Blender öğrenerek geçirmek istiyorum. Nasıl öğreneceğim ile ilgili araştırma yaptım fakat tam bir bilgi bulamadım. Blender öğrenemeye ilk önce hangi kategoriden başlamalıyım ve render almak için sistemim yeterli mi?
Ryzen 5 1600 AF.
RX 590 8 GB.
16 GB 3200MHz.
Kioxia Exceria G2 1TB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Blender'ın v3.0'den sonra eski AMD GPU'lara desteği kesti. Yeni versiyonlarında anca CPU render alabilirsin o da bu işlemciyle ne kadar faydalı olur bilemedim, opendata.blender.org adresinden karşılaştırmalara bakabilirsin. GPU render almak istiyorsan mevcut ekran kartınla v2.93 gibi eski versiyonları kullanmak durumundasın.

Teknik tarafı geçersek Blender topluluk anlamında en iyi içerik üretilen programlardan biri. Bununla ilgili eğitim videosu bulamamana imkan yok, zira Youtube bu konuda derya deniz.

Anlıyorum tam bir bilgi bulamafim derken forumda ilgili bir konu bulamadım.

Yinede daha iyi bir GPU edinene kadar modellemeyi öğrenmekle başlayabilirsin, onda CPU kullandığı için sorun yaşamazsın.

Yine de daha iyi bir GPU edinene kadar modellemeyi öğrenmekle başlayabilirsin, onda CPU kullandığı için sorun yaşamazsın.

Anladım hocam teşekkürler onerdiginiz bir kanal veya site var mı?

Yakın zamanda Ryzen 5 5600 almayı düşünüyordum hocam sizce islemciyi mi yukseltiyim yoksa ekran kartınimi yukseltiyim hangisi daha verimli olur bu program için.

Tabiki GPU (özellikle NVIDIA olursa daha iyi). 7. nesil i7 işlemcilerde bile modellerken bir soru çıkarmıyor Blender. Asıl sabır sınavını render aşamasında yaşıyorsun. Ayrıca senin durumunda mevcut kartınla son sürümleri kullanamıyorsun zaten, iyi bir GPU çok daha iyi olur senin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…