Blender nereden öğrenilir?

Mamistv1

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kaliforniya, Santa Barbara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
TLOU P1 hayranı ve Ellie Williams aşığı.
İyi akşamlar. Yaklaşık 1 yıl önce Blender öğrenemeye karar vermiştim ama sonrasında yeterli zamanım olmadığı için bıraktım. Tabii bu süreç boyunca öğrendiğim her şeyi unuttum. Bugün tekrardan başlamaya karar verdim ama nereden başlamam gerektiğini araştırmak bu öğrenme aşamasının ilk noktasını olduğunu düşünüyorum. 1 yıl önce YouTube üzerinde bir kanalın videolarından öğrenmeye başlamıştım ama sonra sevmeyip başka kanala başladım ve böylelikle bayağı zaman kaybettim. Bu sefer de aynısı olsun istemiyorum. Amacım bu işte profesyonel olmak olmadığından dolayı ücret karşılığı eğitim almak istemiyorum. Mümkünse ücretsiz, aynı okul dersi misali bölüm bölüm anlatan bir site veya bir YouTube kanalı öneriniz var mı?
Şimdiden teşekkürler.

Takip etmek istediğim bir konu, aynı şekilde düşüncem vardı ve bir iki kanal vs bulup öğrenmeyi ben de istemiştim. Ara ara kafa dağıtmak için öğrenilecek ve ileride tasarım için kullanılabilecek bir program, şahsen hala daha öğrenmek aklımda ama zamanım yok.

Udemy olabilir lakin hiçbir halt bilmiyorsan YT'den de izleyebilirsin. Yani hemen para harcamak istemezsen ama istersen Udemy'e başladığına 1-0 önde başlarsın diye düşünüyorum.

İyi akşamlar. Yaklaşık 1 yıl önce Blender öğrenemeye karar vermiştim ama sonrasında yeterli zamanım olmadığı için bıraktım. Tabii bu süreç boyunca öğrendiğim her şeyi unuttum. Bugün tekrardan başlamaya karar verdim ama nereden başlamam gerektiğini araştırmak bu öğrenme aşamasının ilk noktasını olduğunu düşünüyorum. 1 yıl önce YouTube üzerinde bir kanalın videolarından öğrenmeye başlamıştım ama sonra sevmeyip başka kanala başladım ve böylelikle bayağı zaman kaybettim. Bu sefer de aynısı olsun istemiyorum. Amacım bu işte profesyonel olmak olmadığından dolayı ücret karşılığı eğitim almak istemiyorum. Mümkünse ücretsiz, aynı okul dersi misali bölüm bölüm anlatan bir site veya bir YouTube kanalı öneriniz var mı?
Şimdiden teşekkürler.
En mantıklısı YouTube üzerinden öğrenmek. Tonlarca istemediğin kadar video var. Direkt 5 saatlik ders videolarına falan hiç girme; büyük ihtimalle sonunda hiçbir şey öğrenmeden çıkarsın. Ben yaptım aynı hatayı çünkü.

Ne istediğini bulduğunda zaten izlemen gereken videolar kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Mesela figür mü yapmak istiyorsun? O zaman figür modelleme veya topoloji nasıl yapılır gibi şeylere bakarsın. Gerisi gelir zaten.

Zaten tüm mekaniklerin hepsini öğrenmek pratikte imkansıza yakın.

En mantıklısı YouTube üzerinden öğrenmek. Tonlarca istemediğin kadar video var. Direkt 5 saatlik ders videolarına falan hiç girme; büyük ihtimalle sonunda hiçbir şey öğrenmeden çıkarsın. Ben yaptım aynı hatayı çünkü.

Ne istediğini bulduğunda zaten izlemen gereken videolar kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Mesela figür mü yapmak istiyorsun? O zaman figür modelleme veya topoloji nasıl yapılır gibi şeylere bakarsın. Gerisi gelir zaten.

Zaten tüm mekaniklerin hepsini öğrenmek pratikte imkansıza yakın.
Türkçe videolar da iyi mi Blender tarafında YT için?

Türkçe videolar da iyi mi Blender tarafında YT için?

Ben sadece temel atmak için Türkçe video izlemiştim. Adam gayet güzel anlatıyordu. Şivesi de güzeldi 😀 .Sonradan figür'e geçtiğim için yabancı Video'lara odaklandım.

Kafaya uyan bir Youtuber bulmak lazım yoksa eğlenceden çok işkenceye dönüyor.

Ben sadece temel atmak için Türkçe video izlemiştim. Adam gayet güzel anlatıyordu. Şivesi de güzeldi 😀 .Sonradan figür'e geçtiğim için yabancı Video'lara odaklandım.

Kafaya uyan bir Youtuber bulmak lazım yoksa eğlenceden çok işkenceye dönüyor.
Hocam sıkıntı da orada başlıyor işte. Mesela bazılarımız da yabancı dil yok, öyle de olunca YT'deki videdo çeşitliliğin anlamı kalmıyor. Tabii yabancı dil bilmemekte ayıp gibi bir şey artıkta yine ben gibi bilmeyenlerimiz var maalesef :D

Ben low poly grafikler çizerek başlamıştım. Açın bir video ,dil farketmez.
Yapılan şeyleri birebir uygulamaya çalışın. Pratikle ve zamanla mutlaka bir seviyeye gelirsiniz.

Hocam sıkıntı da orada başlıyor işte. Mesela bazılarımız da yabancı dil yok, öyle de olunca YT'deki videdo çeşitliliğin anlamı kalmıyor. Tabii yabancı dil bilmemekte ayıp gibi bir şey artıkta yine ben gibi bilmeyenlerimiz var maalesef :D
Video'lar da ki ingilizec o kadar da ağır değil aslında. B1 seviyesinde hatta A2 bile olabilir. Altyazıda seçenek ama tam verim alınmaz ondan. Altyazıya mı odaklanacaksın modele mi...

O tarz bir durum varsa Türkçe zorunlu zaten. Anlatan hocalar vardı.

Son düzenleme:
Video'lar da ki ingilizec o kadar da ağır değil aslında. B1 seviyesinde hatta A3 bile olabilir. Altyazıda seçenek ama tam verim alınmaz ondan. Altyazıya mı odaklanacaksın modele mi...

O tarz bir durum varsa Türkçe zorunlu zaten. Anlatan hocalar vardı.
A1-A2-B1-B2-C1-C2 olarak artıyor leveller. Ben orada A2-B1 arasındayım aslında. Ama yine de zor geliyor. Sanırsam listening'de bir sıkıntım var :D Yine de teşekkürler 🤝

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı