MehmetBayrak
Kilopat
Sırf oyunlar için bir Linux dağıtımı seçmenize gerek yok ama paketleri güncel olduğundan Arch tabanlı bir dağıtım seçmek belki daha iyi olabilir. Eğer başlangıç için bir dağıtım için Zorin OS öneririm. Eğer kendinize güveniyorsanız Saf Arch da kurabilirsiniz, paketler daha güncel olduğundan daha yüksek FPS verebilir. Eğer Saf Arch kuracak kadar kendinize inanmıyorsanız ama yine de Arch tabanlı bir dağıtım kurmak istiyorsanız EndeavourOS öneririm.
Blender, CS2 ve Minecraft'ın üçü de resmi olarak Linux sürümüne sahip. MTA da Wine üzerinde yeterli performansta çalışır. Sisteme Steam kurduktan sonra kütüphaneye mağaza dışı oyun ekleyerek onu da çalıştırabilirsiniz. Zorin, Mint gibi yeni başlayanlar için uygun dağıtımlara yönelebilirsiniz.Arkadaşlar uzun süredir Linux'a geçmeyi düşünüyordum. Kısmet bugüneymiş.
Linux hakkında neredeyse hiç denecek kadar bilgim var fakat YouTube gibi platformlardan araştırıyorum sürekli.
Blender çalıştırmalı.
Minecraft, CS2, MTA bu 3 oyunu açsa yeter.
Ve ders amaçlı kullanacağım.
Bu isteklerimi karşılayan Linux dağıtımı nedir hangisini kurmalıyım bilgisayarıma.
Hocam yapmayın ya. Evet, Valve de Arch tabanını tercih ediyor da hiç bilgisi olmadığını söyleyen birisine bırakın saf Arch'ı, Endeavour OS bile önermek tehlikeli. Yeni gelenlerin hevesini baltalamaya gerek yok. Daha sonrasında merakı devam ederse kendisi keşfeder, şimdiden ateşe atmaya ise hiç gerek yok.Sırf oyunlar için bir Linux dağıtımı seçmenize gerek yok ama paketleri güncel olduğundan Arch tabanlı bir dağıtım seçmek belki daha iyi olabilir. Eğer başlangıç için bir dağıtım için Zorin OS öneririm. Eğer kendinize güveniyorsanız Saf Arch da kurabilirsiniz, paketler daha güncel olduğundan daha yüksek FPS verebilir. Eğer Saf Arch kuracak kadar kendinize inanmıyorsanız ama yine de Arch tabanlı bir dağıtım kurmak istiyorsanız EndeavourOS öneririm.
Arkadaşlar uzun süredir Linux'a geçmeyi düşünüyordum. Kısmet bugüneymiş.
Linux hakkında neredeyse hiç denecek kadar bilgim var fakat YouTube gibi platformlardan araştırıyorum sürekli.
Blender çalıştırmalı.
Bu isteklerimi karşılayan Linux dağıtımı nedir hangisini kurmalıyım bilgisayarıma.
Linux'ta birden fazla taban vardır. Örnek olarak Arch, Ubuntu, Debian vs örnek verebilirim. Ubuntu tabanlı dağıtımlar (örnek olarak Linux Mint, Zorin OS, Düz Ubuntu) daha çok kullanıcı dostu olmayı hedefler. Debian tabanlı dağıtımlar ise (örnek olarak MX Linux, Düz Debian) daha çok stabil olmayı hedefler. Arch tabanlı dağıtımlar ise (örnek olarak EndeavourOS, CachyOS, Garuda Linux, Saf Arch) daha çok bu ikisini de reddedip güncelliği ve özelliştirmeyi öne çıkarır. Eğer hayatınızda sadece Linux Mint'i duyduysanız hiç Arch'a bulaşmayın, Debian ya da Ubuntu tabanlı dağıtımlara bakın. Benim şahsi önerim Zorin OS.Hocam Arch tabanlı ne oluyor benim bildiğim Linux sürümü Mint onu da eski laptopuma kurmayı denemiştim sadece oradan biliyorum.
Öncelikle saydığın her şeyi tüm GNU/Linux dağıtımlarında çalıştırabilirsin.
Önerim Ubuntu olur. Büyük bir kullanıcı topluluğuna sahip, en popüler GNU/Linux dağıtımı. Şirketlerin de özellikle desteklediği bir dağıtım. Herhangi bir sorun yaşarsanız çözüm bulmanızın en kolay olduğu dağıtımdır. "Linux Mint bilirim sadece" demişsiniz. Mint, Ubuntu tabanlıdır.
Mint'in aksine Ubuntu, Windows'tan uzak olan kendine özgü bir tasarıma sahiptir. Alışırsanız daha güzel gelir çünkü GNU/Linux dağıtımı arıyorsanız zaten Windows alışkanlıklarınızdan uzaklaşmanız lazım.
Yine de sistem bilgisi vermeniz güzel olur çünkü Ubuntu ağır bir dağıtımdır. Boşta 2,3 GB RAM kullanıyor benim sistemimde.
Mint'te kullandığınız Apt'ye artı olarak Ubuntu snap kullanır ve aşırı basit çalışan bir uygulama mağazasına sahip. Arayüzü şu şekilde:
Eki Görüntüle 2334044
GNU/Linux üzerindeki GNOME mağazasından sonraki en kaliteli yazılım mağazası olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşlar uzun süredir Linux'a geçmeyi düşünüyordum. Kısmet bugüneymiş.
Blender çalıştırmalı.
Ubuntu güzel gider o sisteme. Zorin de iyidir ama Ubuntu önerme tarafındayım yine de.i7 9750H.
1650.
16 GB RAM 500GB M.2 SSD.
Peki Zorin OS hakkında ne düşünüyorsunuz?