Blender'da düşük FPS

Aeterna Ronnie

Kilopat
Katılım
9 Ocak 2019
Mesajlar
78
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Video editlemek için Blender yükledim ve ilk defa kullanıyorum. Editi yaptım fakat renderda en fazla 15 FPS veriyor. Nasıl çözebilirim?
 
Blender gibi programlar bilgisayarın gücünden beslenerek çalışırlar. Blender ve türevleri işlevlerine göre ekran kartında bulunan CUDA çekirdeklerinden ya da işlemciden güç alarak render yaparlar. Sadede gelirsek bilgisayarınız bu tarz bir render için yeterli olmayabilir. İşlemciniz, ekran kartınız ya da RAM'leriniz yetersiz olabilir. Blender'in resmi internet sitesinden ya da mağaza sayfasından önerilen sistem gereksinimlerine bakabilirsiniz.
 
Blender gibi programlar bilgisayarın gücünden beslenerek çalışırlar. Blender ve türevleri işlevlerine göre ekran kartında bulunan CUDA çekirdeklerinden ya da işlemciden güç alarak render yaparlar. Sadede gelirsek bilgisayarınız bu tarz bir render için yeterli olmayabilir. İşlemciniz, ekran kartınız ya da RAM'leriniz yetersiz olabilir. Blender'in resmi internet sitesinden ya da mağaza sayfasından önerilen sistem gereksinimlerine bakabilirsiniz.

Aslında sistemim iyi. 3080 Ti Ryzen 9 5900 sistemim var.
 
Editing sırasında oynatırken mi 15 fps alıyorsunuz yoksa render aldığınız çıktı dosyanız mı 15 fps oluyor onu tam anlayamadım.

Şuradan :

1682210959385.png


Frame Rate kısmından istediğiniz frame rate'i seçin, hemen aşağısında Output kısmından diğer codec ayarlarını yapabilirsiniz.

Eğer çalışırken performans düşüklüğü yaşıyorsanız proxy kullanabilirsiniz bu imkan var fakat hiç denemedim kullanmadım.

Her ne kadar Blender'ı çok sevsem de video editing kısmı bana biraz kullanışsız geldi eğer mecbur değilseniz size ücretsiz alternatiflerden Shotcut veya Capcut tavsiye edebilirim. Özellikle Capcut masaüstü uygulamasını denemediyseniz mutlaka bir bakın.
 
Editing sırasında oynatırken mi 15 FPS alıyorsunuz yoksa render aldığınız çıktı dosyanız mı 15 FPS oluyor onu tam anlayamadım.

Şuradan :

Eki Görüntüle 1751338

Frame rate kısmından istediğiniz frame Rate'i seçin, hemen aşağısında output kısmından diğer codec ayarlarını yapabilirsiniz.

Eğer çalışırken performans düşüklüğü yaşıyorsanız proxy kullanabilirsiniz bu imkan var fakat hiç denemedim kullanmadım.

Her ne kadar Blender'ı çok sevsem de video editing kısmı bana biraz kullanışsız geldi eğer mecbur değilseniz size ücretsiz alternatiflerden shotcut veya CapCut tavsiye edebilirim. Özellikle CapCut masaüstü uygulamasını denemediyseniz mutlaka bir bakın.

Aslında biraz öğrenmek için Blender kullanıyorum can sıkıntısı yani (daha önce basit şeyler hariç hiç böyle bir program kullanmadım). Öncelikle programı kullanırken bir sıkıntı yok sadece video düşük FPS. Ayrıca nasıl video uzantılı bir çıktı alacağımı da çözemedim.
 

Dosya Ekleri

  • 1682256732419.png
    1682256732419.png
    409,4 KB · Görüntüleme: 87
Tahmin ettiğim gibi o sol üstte görünen sizin gerçek zamanlı fps değeriniz, render aldığınız çıktı değeriniz değil. Fakat yine de 16 fps vermesi bana da garip geldi çünkü 3080 TI var diyorsunuz bir bakalım.

Yukarıda Edit>Preferences>System sekmelerinden cuda ve nvidia seçili olduğundan emin olun.

1682265836132.png


Sağ taraftaki pencereden aşağıya bakarsanız Output sekmesi var oradan codec ayarları vs. ne tür çıktı alacağınızı ayarlayacaksınız.

1682266001594.png


Eğer dosya yolunu belirtmezseniz C: sürücüsünün Rootuna tmp diye bir klasör oluşturup oraya render alır aklınızda olsun.

Render almak için ctrl+f12 yapabilirsiniz.

Her gün Blender kullanan biri olarak tekrar söyleyeyim blenderın esas amacı video editlemek değil. Vakit kaybetmeyin bence dediğim diğer alternatiflere bir bakın veya video editingle ilgili arkadaşlar daha başka alternatifler önerebilir onlara bakın. Kendinize boş yere eziyet etmeyin.

Eğer can sıkıntısı veya hobi olarak ilgileniyorsanız video editingi de geçin sizi 3d kısmına alalım Blenderın orada çok daha eğlenceli şeyler vaadeden bir program kendisi :)
 
Tahmin ettiğim gibi o sol üstte görünen sizin gerçek zamanlı FPS değeriniz, render aldığınız çıktı değeriniz değil. Fakat yine de 16 FPS vermesi bana da garip geldi çünkü 3080 Ti var diyorsunuz bir bakalım.

Yukarıda edit>preferences>system sekmelerinden CUDA ve NVIDIA seçili olduğundan emin olun.

Eki Görüntüle 1752065

Sağ taraftaki pencereden aşağıya bakarsanız output sekmesi var oradan codec ayarları vs. ne tür çıktı alacağınızı ayarlayacaksınız.

Eki Görüntüle 1752067

Eğer dosya yolunu belirtmezseniz C: Sürücüsünün rootuna tmp diye bir klasör oluşturup oraya render alır aklınızda olsun.

Render almak için CTRL+F12 yapabilirsiniz.

Her gün Blender kullanan biri olarak tekrar söyleyeyim Blender'ın esas amacı video editlemek değil. Vakit kaybetmeyin bence dediğim diğer alternatiflere bir bakın veya video editingle ilgili arkadaşlar daha başka alternatifler önerebilir onlara bakın. Kendinize boş yere eziyet etmeyin.

Eğer can sıkıntısı veya hobi olarak ilgileniyorsanız video editingi de geçin sizi 3D kısmına alalım Blender'ın orada çok daha eğlenceli şeyler vaadeden bir program kendisi :)

Zaten editle olan işim bitti. Fakat FPS sorunu çözülmedi eğer 3D kısmında sorun yaratmayacaksa hiç uğraşmayalım.
 
Cachelemeyle alakalı gibi göründü bana. Cache ayarlarınız optimize olmayabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
@Aclife
1737586530770.png
1737586538388.png

merhaba, konuyu hortlatıyorum ama 3D animasyon yapıyorum ve 24fps e ayarlıyken 17-18fps lere düşüyor boşta oynatmada, profesyonel bir çözümü var mı hocam? sistem bilgilerim imza kısmında yazıyor
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı