Blender'da profesyonelleşmek için kitap önerisi

Daha fazla  
Arkadaşlar senelerdir blender kullanıyorum. Orta derecede iyi modeller yapıyorum fakat çok daha profesyonel olmak istiyorum. Rigleme, animasyon, texture konularını iyice öğrenmek istiyorum. Bir kitap önerebilir misiniz?

Kitap ile gelişme şansınız çok zor. Udemy'den eğitim setleri alıp üzerine çalıştığınızı varsayıyorum. Onun dışında yeni modeller yapmayı denemek dışında kendinizi geliştirmeniz çok zor. Sketchup, 3dsMax, Cinema4D, Blender, zBrus, Substance Designer, Marvelous Designer, Unreal Engine ve Lumion ile Twinmotion kullanan biri olarak söylüyorum bunu. Kendinizi geliştirmenizin tek yolu bir şeyler yapmaya çalışmak. Sürekli video izlemek te çok iyi değil. Ama örnek modelleme videolarını izleyip daha sonra kendiniz yapmaya çalışın. Modelleme işinin kitap ile olabileceğini hiç düşünmüyorum. Sizi anlıyorum. Elinizin altında bir kaynak olsun istiyorsunuz ama bu konuda tecrübeli biri olarak tavsiyem bu şekilde olacaktır.

Teşekkür ederim. Bende böyle düşünüyoeum. Birde unreal engine biliyorum dediniz. Sizce onun için kitap almak mantıklı mı? Biryandan uygulama yaparken biryandan okumak istitorum. Çünkü program baya karışık aşırı detay var. Bunları öğrenmezsem bazı yerlerde takılırım diye düşünüyorum.

Elinizin altında kaynak olsun istiyorsunuz bunu anlıyorum ama hiç gerek yok. Ben de bu ikileme çok düşmüştüm. Bu programları öğrenmek için Udemy gibi bir kaynak var ki o bile çok tehlikeli. Sürekli video izlememeniz lazım. Bir şeyleri yapmaya çalışmak gerekiyor. Youtube üzerinden tutorial videolarına bakın mesela. Orda yapılması istenen modeli modellemeye çalışıp daha sonra videoyu izleyin. Diğer türlü kendinizi geliştirmeniz çok zor(Udemy'den 50'ye yakın kurs almışımdır.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…