Bloksuz ekran kartını statik patlamasız temizleme

Yer
PSU
Arkadaşlar merhaba. Ekran kartım soğutma bloksuz. Resimde gösterdiğim gibi toz olmuş. Üfleyerek tozlar uçmuyor yapışmış durumda. El ile temizlersem statik elektrikten zarar görme olasılığı var. Bez ile üstünden almaya çalışınca tırtıklı yapı nedeni ile blaketin üstündeki parçalar beze takılıyor ve yine zarar görme durumu söz konusu. Nasıl zararsız şekilde temizleyebilirim? Çıplak ekran kartı olanlar deneyimlerini aktarabilir mı?

Dosya Ekleri

• 20220418_194443.jpg
    170,5 KB · Görüntüleme: 76
Kartı söküp, kestirme boya fırçası ile temizleyebilrsin.

Dostum arkadaş boya fırçası demiş ama galiba orada bahsettiği ipek fırça.

Küçük resim için olan fırçalar iş yapabilir ama bu gibi bir ekran kartına sahiptim yıllar önce, hep bezle temizledim hiçte bozulmadı, o lehim yerlerinin o kadarda dayanıksız olduğunu sanmıyorum sonuçta lehimler eritilerek yapıştırılıyor. Tabii ince ve dikkatli şekilde sildiğiniz sürece.

Üzerindeki vidaları söküp fanlarla plakayı ayırıp temizleyebilirsin de.

Boya fırçası olabilir.

Şeklinde bir yardımcı araçla da temizleyebilirsin. Eğer hava püskürtecek bir donanımınız yoksa sulu boya fırçası ile tozları dağıtıp elektrik süpürgesiyle çekebilirsiniz. Tabii yaparken süpürgeyi dibine sokmamaya gayret gösterin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…