Bluetooth Adaptör Tavsiyesi 5.0 vs 5.3 vs 5.4

Fevkelade1i

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Huawei markasının FreeBuds 5 model Bluetooth kulaklığını alacağım. Bu kulağın Bluetooth versiyonu 5.2 imiş. Bilgisayarda da -Discord sesli sohbet, oyun ve dizi izlemek amacıyla- kullanmak için bir adet Bluetooth adaptör bakıyordum. Karşıma Ugreen ve TP Link markaları çıktı. Ugreen markasının 5.3 ve 5.4 versiyon Bluetooth adaptörleri var ama Amazon üzerinden yurtdışından temin ediliyor. Türkiye'den temin edebileceğim TP Link ve Ugreen marka adaptörler ise, 5.0 Bluetooth versiyonunu destekliyor sadece. Daha üst versiyonları stokta mevcut değil. 5.0 ile, 5.4 arasında aşırı bir fark var mıdır?

Forumlarda bu konuyu araştırırken, bazı arkadaşların kulaklığın bluetooth versiyonunun, adaptörün bluetooth versiyonundan daha üst seviye olduğunu, bu yüzden de alt seviyedeki bluetooth adaptörüne bağlanamadığını gördüm. Kulaklığın bluetooth versiyonu 5.2 olduğu için, adaptörün versiyonu daha üst seviyede mi olmalı? Sizce aşağıdaki ürünlerden hangisini almalıyım? Amazon'dan yurtdışı alışverişi de yapmadım. Gümrükte ek bir ödeme çıkar mı, onu da bilmiyorum. Ne tavsiye edersiniz?

Ürünler:
Huawei FreeBuds 5 -
Amazon.com.tr
Ugreen 5.4 Bluetooth Adaptör (Yurtdışından) - Amazon.com.tr
Ugreen 5.3 Bluetooth Adaptör (Yurtdışından) - Amazon.com.tr
Ugreen 5.0 Bluetooth Adaptör - Amazon.com.tr
TP Link UB500 5.0 Bluetooth Adaptör - Amazon.com.tr

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, Huawei markasının FreeBuds 5 model Bluetooth kulaklığını alacağım. Bu kulağın Bluetooth versiyonu 5.2 imiş. Bilgisayarda da -Discord sesli sohbet, oyun ve dizi izlemek amacıyla- kullanmak için bir adet Bluetooth adaptör bakıyordum. Karşıma Ugreen ve TP-Link markaları çıktı. Ugreen markasının 5.3 ve 5.4 versiyon Bluetooth adaptörleri var ama Amazon üzerinden yurt dışından temin ediliyor. Türkiye'den temin edebileceğim TP-Link ve Ugreen marka adaptörler ise, 5.0 Bluetooth versiyonunu destekliyor sadece. Daha üst versiyonları stokta mevcut değil. 5.0 ile, 5.4 arasında aşırı bir fark var mıdır?

Forumlarda bu konuyu araştırırken, bazı arkadaşların kulaklığın Bluetooth versiyonunun, adaptörün Bluetooth versiyonundan daha üst seviye olduğunu, bu yüzden de alt seviyedeki Bluetooth adaptörüne bağlanamadığını gördüm. Kulaklığın Bluetooth versiyonu 5.2 olduğu için, adaptörün versiyonu daha üst seviyede mi olmalı? Sizce aşağıdaki ürünlerden hangisini almalıyım? Amazon'dan yurt dışı alışverişi de yapmadım. Gümrükte ek bir ödeme çıkar mı, onu da bilmiyorum. Ne tavsiye edersiniz?

ürünler:
Huawei FreeBuds 5 -
Amazon.com.tr
Ugreen 5.4 Bluetooth adaptör (yurt dışından) - Amazon.com.tr
Ugreen 5.3 Bluetooth adaptör (yurt dışından) - Amazon.com.tr
Ugreen 5.0 Bluetooth adaptör - Amazon.com.tr
TP-Link UB500 5.0 Bluetooth adaptör - Amazon.com.tr

Milli adaptörümüz TP-Link UB500 al geç taş gibi adaptör. Kendimde kullanıyorum çok da uzun olmasa bile 3-4 ay olmuştur gayet memnunum.

Milli adaptörümüz TP-Link UB500 al geç taş gibi adaptör. Kendimde kullanıyorum çok da uzun olmasa bile 3-4 ay olmuştur gayet memnunum.
Onu da düşündüm aslında ama Bluetooth versiyonu 5.0 olarak var sadece. Kulaklık ise 5.2 versiyonda. Aralarında bağlantı sıkıntısı yaşar mıyım diye düşünüyorum.

Onu da düşündüm aslında ama Bluetooth versiyonu 5.0 olarak var sadece. Kulaklık ise 5.2 versiyonda. Aralarında bağlantı sıkıntısı yaşar mıyım diye düşünüyorum.
aralarında çok da ahım şahım fark yok 5.0 işinizi fazlasıyla görür

İnternette çok fazla bilgi kirliliği var bununla ilgili. Sanırım, iade edebileceğim bir yerden alıp TP Link olanı deneyeceğim.
hocam bence isme takılmayıp uygun fiyatlı hangisi varsa alın. bluetooth 4.0 bile yakın menzilde 5.0'dan farksız. bu versiyonlar genelde fiyat yükseltmek için 5.1 5.2 falan üretiyorlar ama 5.0 işinizi görür.

hocam bence isme takılmayıp uygun fiyatlı hangisi varsa alın. bluetooth 4.0 bile yakın menzilde 5.0'dan farksız. bu versiyonlar genelde fiyat yükseltmek için 5.1 5.2 falan üretiyorlar ama 5.0 işinizi görür.
Hocam, Ugreen 5.0 Bluetooth Adaptörünü aldım. Telefon ile bluetooth bağlantısı kurabiliyorum ama kulaklık ile kuramıyorum. Kulaklığı hiç görmüyor. Muhtemelen, kulaklık 5.2 bluetooth versiyonunda olduğu için, onu algılayamıyor. Geri iade edeceğim.

Hocam, Ugreen 5.0 Bluetooth adaptörünü aldım. Telefon ile Bluetooth bağlantısı kurabiliyorum ama kulaklık ile kuramıyorum. Kulaklığı hiç görmüyor. Muhtemelen, kulaklık 5.2 Bluetooth versiyonunda olduğu için, onu algılayamıyor. İade edeceğim.

Hocam bende 5.2 kulaklık var ve TP-Link ub 500 5.0 ile sorunsuz bağlanabiliyorum. Ya kulaklığınızda sorun var ya da adaptörde sorun var (driverini indirmemiş olabilirsiniz.)

Hocam, Ugreen 5.0 Bluetooth Adaptörünü aldım. Telefon ile Bluetooth bağlantısı kurabiliyorum ama kulaklık ile kuramıyorum. Kulaklığı hiç görmüyor. Muhtemelen, kulaklık 5.2 Bluetooth versiyonunda olduğu için, onu algılayamıyor. İade edeceğim.

Bluetooth'ların geriye dönük uyumluluğu vardır. Alıcı 5.0 ise kulaklıkta 5.0'ı destekler 5.0 hızında ve mesafesinde çalışır gibi düşün. Alıcın 5.2 ise 5.2 hızı. Alıcın 5.2 olsa da kulaklığın 5.0 olsa yine 5.0 gibi gibi

Hocam bende 5.2 kulaklık var ve TP-Link ub 500 5.0 ile sorunsuz bağlanabiliyorum. Ya kulaklığınızda sorun var ya da adaptörde sorun var (driverini indirmemiş olabilirsiniz.)
Adaptörün driverını bulamadım işin doğrusu. Ugreen marka adaptör.

Bluetooth'ların geriye dönük uyumluluğu vardır. Alıcı 5.0 ise kulaklıkta 5.0'ı destekler 5.0 hızında ve mesafesinde çalışır gibi düşün. Alıcın 5.2 ise 5.2 hızı. Alıcın 5.2 olsa da kulaklığın 5.0 olsa yine 5.0 gibi gibi
Ben de böyle düşünüyorum. İade edip, 5.4 olanını alacağım muhtemelen.

Bu şekilde kulaklığı görüyor ama bağlanamıyor. Bir süre sonra da tamamen görmez oluyor.

1722285565668.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı